Έλληνες ηθοποιοί η γενιά μας

[set δύο τευχών]

“Ακούραστος, συστηματικός, εξαντλητικός, μεθοδικός και τίμιος, ο Θόδωρος Έξαρχος συνεχίζει το πολύτιμο λεξικό του, θα ‘λεγα το σωσίβιο του θεάτρου μας αφού κάθε έργο που διασώζει τη βιογραφία, το μόχθο, τις ολονυχτίες, τις αγωνίες, τους αλαλαγμούς, τους ενθουσιασμούς και τις εκρήξεις, τους επαίνους και τους μύδρους της αγοράς, κάθε έργο αποτυπώνει τη ζωή του θεάτρου μέσα από μικρά και μεγάλα κατορθώματα της υποκριτικής δημιουργίας.
Ο Έξαρχος ερευνά αρχεία, προγράμματα, καταθέσεις, μητρώα, μνήμες. Σταχυολογεί λεπτομέρειες, σε πρώτη εντύπωση αδιάφορα συμβάντα, και τα συνθέτει, τα συναρμόζει και αποκαθιστά τα ξεχασμένα, τα ημίφωτα, τα ολόφωτα και τα διαλάμψαντα πρόσωπα της πρόσφατης θεατρικής μας ιστορίας.
Ο τόμος περιλαμβάνει ηθοποιούς που στην πλειοψηφία τους ζουν και δρουν ανάμεσά μας ακόμη. Ο Έξαρχος παρόλο που ανήκει σ’ αυτή τη γενιά και οι περισσότεροι λεξικογραφούμενοι ήταν και είναι συνάδελφοι και συμπαίκτες του, τους αντιμετωπίζει με τη νηφαλιότητα του επιστήμονα, την ψυχραιμία του ταξινόμου, αλλά και την τρυφερότητα του συνοδοιπόρου. Πάντα σχολαστικός στη διακρίβωση μιας λεπτομέρειας, πάντα ευαίσθητος στους κραδασμούς μιας ξεχασμένης αλλά έντονης άλλοτε καριέρας, πάντα δίκαιος. Γνωρίζει να ζυγιάζει την είδηση, να αποσαφηνίζει τα αμφιλεγόμενα γεγονότα και διασταυρώνει για να επαληθεύσει μια πληροφορία”.

Κώστας Γεωργουσόπουλος

51,94

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Έλληνες ηθοποιοί η γενιά μας

51,94

Κωδικός προϊόντος: 187921 Κατηγορίες: ,

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Έλληνες ηθοποιοί η γενιά μας”

ISBN:978-960-385-043-4
Συγγραφέας: Θεόδωρος Έξαρχος
Εκδότης: Δωδώνη
Σελίδες: 1168
Ημερομηνία Έκδοσης: 2000-09-01
Διαστάσεις: 29×21
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο