Από πού έρχονται οι καλές ιδέες

“Αν υπάρχει μια αρχή που διέπει την επιχειρηματολογία του βιβλίου, αυτή είναι ότι έχει μεγαλύτερη χρησιμότητα για μας να συνδέουμε ιδέες παρά να τις περιχαρακώνουμε. Η αλήθεια είναι ότι εάν κάποιος παρατηρήσει την καινοτομία στη φύση και τον πολιτισμό, θα δει ότι τα περιβάλλοντα που υψώνουν τοίχους γύρω από τις καλές ιδέες μακροπρόθεσμα τείνουν να είναι λιγότερο καινοτόμα από τα ανοιχτά περιβάλλοντα. Οι καλές ιδέες μπορεί να μην θέλουν να είναι ελεύθερες, αλλά θέλουν πολύ να συνδέονται, να συνδυάζονται, να συγχωνεύονται, θέλουν να ανακαλύπτουν εκ νέου τον εαυτό τους, υπερβαίνοντας νοητά όρια. Θέλουν τόσο να αλληλοσυμπληρώνονται όσο και να ανταγωνίζονται μεταξύ τους”.

Το βιβλίο του διάσημου συγγραφέα Steven Johnson, “Από πού έρχονται οι καλές ιδέες”, είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στο πολύ ενδιαφέρον πεδίο της καινοτομίας. Ο συγγραφέας του έχει κατορθώσει να συνθέσει, σε μια συνεκτική και απολαυστική αφήγηση, πολιτισμικά, περιβαλλοντικά και βιολογικά δεδομένα της εξελικτικής θεωρία τα οποία οδήγησαν στη γέννηση των ιδεών που άλλαξαν και εξακολουθούν να αλλάζουν τον κόσμο μας. Εξηγεί πώς γεννιούνται οι καινοτόμες ιδέες που δίνουν νέα ώθηση και προσανατολισμό στον τρόπο που σκεφτόμαστε, ζούμε, εργαζόμαστε, και οι οποίες ανοίγουν νέες απροσδόκητες πορείες και δυνατότητες για τις κοινωνίες μας και για τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε και συν-δημιουργούμε κατά τόπους και στον πλανήτη.
Δεν είναι τυχαίο ότι το έργο αυτό έχει γίνει μπεστ σέλερ και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Η ζωντανή και πρωτοποριακή σκέψη του Johnson συμπυκνώνεται στην αισιόδοξη, τεκμηριωμένη και ανοιχτή στις δυνατότητές μας προτροπή να συν-δημιουργούμε και να δίνουμε νέα καινοτόμα σχήματα στη σκέψη και στη ζωή μας μέσα στις πόλεις και στον πλανήτη μας. Το έργο του αποτελεί πηγή έμπνευσης και μας ενθαρρύνει να γίνουμε κι εμείς εξερευνητές και συν-δημιουργοί της εποχής μας στο διαρκώς μεταβαλλόμενο και εν πολλοίς καινούριο και αχαρτογράφητο περιβάλλον μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

16,45

Εξαντλημένο

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Από πού έρχονται οι καλές ιδέες”

Συγγραφέας: Johnson Steven

Μετάφραση: ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επιμέλεια: ΤΣΑΚΑΡΕΣΤΟΥ ΜΠΕΤΤΥ

Εκδότης: Πεδίο
ISBN: 9789605465988
Αριθμός Σελίδων: 360
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24×17
Γλώσσα Γραφής: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2015

Από πού έρχονται οι καλές ιδέες

Από πού έρχονται οι καλές ιδέες
Από πού έρχονται οι καλές ιδέες

Εξαντλημένο

38203|Από πού έρχονται οι καλές ιδέες preloader