Ελεύθερα ύδατα

Τρεις μαθητές λυκείου κρατάνε όμηρο τον τριαντάχρονο γιο του διευθυντή της Επιχείρησης Προστασίας Υδάτων διεκδικώντας αυτό που μοιάζει αυτονόητο, αλλά δεν είναι: ελεύθερη πρόσβαση στους υδάτινους πόρους. Έχουν σκοπό να τον κρατήσουν όμηρο τρεις μέρες υποβάλλοντάς τον στις συνέπειες της έλλειψης του νερού (όπως συμβαίνει με τόσους ανθρώπους ανά τον κόσμο), έτσι ώστε ο πατέρας του να ακυρώσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νερού που μεθοδεύει η εταιρεία του.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά: ο πατέρας μοιάζει να αδιαφορεί για την τύχη του γιου του, ενώ οι απαγωγείς, ο καθένας με τον τρόπο του, έρχονται αντιμέτωποι με τα όρια μεταξύ ακτιβισμού και ανθρωπιάς.

Τα Ελεύθερα Ύδατα είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ για τους οικολογικούς προβληματισμούς τριών μαθητών λυκείου διαφορετικής ταξικής καταγωγής σχετικά με τη νομή και τη διαχείριση του νερού που έρχεται να διευρύνει τα όρια του πολιτικού θεάτρου στο οποίο κινείται ο συγγραφέας. Γνωστός για την οξύτητα της γραφής του και την κοινωνική θεματολογία θεατρικών όπως η Αόρατη Όλγα, τα Αξύριστα πηγούνια και τα Μάτια Τέσσερα, ο Γιάννης Τσίρος γράφει για τους εφήβους ένα έργο ριζοσπαστικό και πολιτικά ανορθόδοξο για τον επώδυνο δρόμο προς την ενηλικίωση. Τα Ελεύθερα Ύδατα πραγματεύονται ζητήματα που κυριαρχούν στη δραματουργία του όπως η δύναμη των μίντια, η κοινωνική αδικία και η παραβατικότητα μέσα από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία – αυτήν του εφηβικού κόσμου.

2,69

2 σε απόθεμα

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Ελεύθερα ύδατα”

Συγγραφέας: Τσίρος Γιάννης

Εκδότης: Πατάκης
ISBN: 9789601647395
Διαστάσεις: 14×21 cm
Σελίδες: 104
Έτος έκδοσης: 2012
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Ελεύθερα ύδατα

Ελεύθερα ύδατα
Ελεύθερα ύδατα

2 σε απόθεμα

46204|Ελεύθερα ύδατα preloader