Οι κορυφές της ζωής

Ένας λοχίας στον πόλεμο του Βιετνάμ πέφτει από το φλεγόμενο μεταγωγικό του πάνω σ’ ένα πελώριο σύδεντρο και σώζεται. Ένας καλλιτέχνης κληρονομεί ένα πάκο φωτογραφίες που απεικονίζουν την ίδια αμερικανική καστανιά σε διάστημα εκατό χρόνων. Μια ξεσαλωμένη φοιτήτρια παθαίνει ηλεκτροπληξία και πεθαίνει, την επαναφέρουν όμως στη ζωή πλάσματα από αέρα και φως. Μια επιστήμονας με διαταραχές στην ακοή και την ομιλία ανακαλύπτει ότι τα δέντρα επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι τέσσερίς τους, μαζί με άλλους πέντε αγνώστους –που ο καθένας τους έχει λάβει ένα διαφορετικό κάλεσμα από τα δέντρα– ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια τελευταία και απελπισμένη προσπάθεια να σώσουν τα εναπομείναντα στρέμματα παρθένου δάσους της χώρας.

Ένα σαρωτικό, παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού και αντίστασης, που αποτελεί ταυτόχρονα μια δραματική επίκληση στον φυσικό κόσμο. Από τις ρίζες ως το φύλλωμα και πάλι πίσω στους σπόρους, οι Κορυφές της ζωής ξεδιπλώνονται σε ομόκεντρους δακτυλίους αλληλοδιαπλεκόμενων ιστοριών, από την προ εμφυλίου Νέα Υόρκη ως τους Πολέμους της Ξυλείας στα τέλη του 20ού αιώνα, διερευνώντας την ουσιαστικότερη διαμάχη τούτου του πλανήτη: τη σύγκρουση μεταξύ ανθρώπινων και μη ανθρώπινων πλασμάτων.

ΒΡΑΒΕΙΟ PULITZER 2019

ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
New York Times • Washington Post • Newsweek • NPR
Hudson Booksellers • New York Public Library

«Τούτο το φιλόδοξο μυθιστόρημα ανέρχεται ταχύτατα στο στερέωμα της αμερικανικών γραμμάτων αλλάζοντας το τοπίο της περιβαλλοντικής λογοτεχνίας. Εξαιρετικό!»

Ron Charles, The Washington Post

«Μνημειώδες… Οι κορυφές της ζωής επιτυγχάνουν κάτι που ελάχιστοι συγγραφείς και των δύο στρατοπέδων, της τέχνης και της επιστήμης, θα μπορούσαν να επιχειρήσουν. […] Ένα γιγαντιαίο έπος φτιαγμένο από γνήσιες αλήθειες».

Barbara Kingsolver, The New York Times Book Review

17,91

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Οι κορυφές της ζωής

17,91

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Οι κορυφές της ζωής”

Υπότιτλος: Βραβείο Pulitzer 2019, Βραχεία λίστα Man Booker, Best Seller New York Times
Χώρα-: ΗΠΑ
Συγγραφέας: Ρίτσαρντ Πάουερς
Σειρά: Παγκόσμια Λογοτεχνία
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Μετάφραση: Βασιλική Πολίτη
Ημερομηνία έκδοσης: 4 Νοεμβρίου 2019
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 696
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-177-8

Θεματολογία:
Οικολογία
Πολιτικό
Κοινωνικό
Υπαρξιακό

Οι κορυφές της ζωής

63086|Οι κορυφές της ζωής