Σύγκρουση και συγκίνηση στις διαπροσωπικές σχέσεις

Οι συγκρούσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι αναπόφευκτες σ΄ ένα κόσμο ο οποίος δεν είναι ούτε αστείρευτος, ούτε πάντοτε φιλικός και προπαντός, καθόλου φτιαγμένος για να ανταποκρίνεται σε κάθε μία ξεχωριστή ανάγκη ή επιθυμία του καθενός μας. Η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα και ανοικτή εκδήλωση έντονων συναισθημάτων, γιατί κανείς δεν συγκρούεται για κάτι που δεν τον νοιάζει ή με κάποιον που του είναι αδιάφορος. Ταυτόχρονα, η σύγκρουση γεννά συναισθήματα, αφού αναστατώνει τη σταθερότητα και τη ρουτίνα των σχέσεων που δίνουν στον άνθρωπο ασφάλεια και σιγουριά, περιλαμβάνει απειλές απώλειας – της αναγνώρισης, της αγάπης και της οικειότητας, σημαντικών ανθρώπων, στόχων ή αντικειμένων – και θέτει σε αμφισβήτηση την αξία των σχέσεων και την αυτοεκτίμηση του ατόμου.
Το βιβλίο αναλύει τα εκρηκτικά συναισθήματα που γεννιούνται προτού μια σύγκρουση εκδηλωθεί, τις βαθύτερες αιτίες τους πλην του φανερού αντικειμένου της σύγκρουσης, τις περιπέτειές τους κατά τη διάρκειά της και τον αντίκτυπό τους στην έκβαση της σύγκρουσης και στον κλυδωνισμό – και τις πληγές – στη σχέση των ανθρώπων που συγκρούονται.
Βασισμένο σε στοιχεία από την ψυχολογία της συγκίνησης, της σκέψης, της διαπροσωπικής επικοινωνίας και των ανθρώπινων σχέσεων το βιβλίο εξηγεί τη δράση των συναισθημάτων σε όλη τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. Μέσα από παραδείγματα συγκρούσεων της καθημερινής ζωής και από αφηγήσεις ανθρώπων για το πώς βιώνουν τη σύγκρουση, αναδεικνύει τη σημασία της αναγνώρισης, της αποδοχής και της ρύθμισης των συναισθημάτων για τη διαπραγμάτευση των συγκρούσεων, από το οικογενειακό, το τοπικό και το εθνικό έως το διεθνές επίπεδο, έτσι ώστε η σύγκρουση να μπορεί να γίνει έναυσμα αλλαγής και να αξιοποιηθεί για τη μετατροπή και την ενδυνάμωση σχέσεων που κλυδωνίζονται.
Πρόκειται για ένα βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο και επιστημονικά τεκμηριωμένο, το οποίο είναι χρήσιμο σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, επικοινωνιολόγους και γενικώς επαγγελματίες που ασχολούνται με τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία, γραμμένο εύληπτα ώστε να μπορεί να διαβαστεί από κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για την περιπέτεια των ανθρώπινων σχέσεων.

13,50

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Σύγκρουση και συγκίνηση στις διαπροσωπικές σχέσεις

13,50

Κωδικός προϊόντος: 176350 Κατηγορίες: , ,

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Σύγκρουση και συγκίνηση στις διαπροσωπικές σχέσεις”

ISBN:978-960-02-3148-9
Συγγραφέας: Μπετίνα Ντάβου
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Σελίδες: 235
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015-10-01
Διαστάσεις: 21×14
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο