Το Βιβλίο της Φιλοσοφίας

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής; Τι σημαίνει ευδοκιμώ ως άνθρωπος; Γιατί υπάρχει το κακό; Τα παραπάνω είναι τρία από τα πολλά και προκλητικά ερωτήματα που συζητούνται στο παρόν, πλούσια εικονογραφημένο, βιβλίο. Συνταξιδέψτε με τον καθηγητή Gregory Bassham καθώς εξερευνά 250 ορόσημα της φιλοσοφίας, από το 1500 π.Χ. μέχρι και το 2011.

«Το βιβλίο της φιλοσοφίας» αποτελεί ένα γλαφυρό πανόραμα θεωριών, γεγονότων και ρηξικέλευθων έργων από την πλούσια ιστορία της φιλοσοφίας – μια πρωτότυπη και περιεκτική εγκυκλοπαίδεια, γραμμένη σε γλώσσα εύληπτη και διαυγή. Πρόκειται για μια έγκυρη επισκόπηση και παράλληλα μια συναγωγή αξιοσημείωτων αφηγήσεων και ιδεών. Ο Bassham καταβυθίζεται στην αρχαιότητα, εξετάζοντας φερ’ ειπείν τις ινδικές Βέδες και τη γέννηση της δυτικής φιλοσοφίας, όταν οι στοχαστές άρχισαν να στηρίζονται στη λογική και στην παρατήρηση για να δώσουν απαντήσεις στα βαθύτερα υπαρκτικά μας ερωτήματα. Η περιδιάβασή του στην ιστορία της φιλοσοφίας ολοκληρώνεται με τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις, όπως τα φιλοσοφικά ζόμπι και η «τριπλή θεωρία» της ηθικής.

«Παρότι οι φιλόσοφοι συχνά καταπιάνονται με ζητήματα που ενδεχομένως φαίνονται εξαιρετικά τεχνικά και αφηρημένα, στον πυρήνα της η φιλοσοφία εξακολουθεί να ασχολείται με τα μεγάλα ζητήματα της ζωής που υπερβαίνουν το πεδίο των φυσικών και των κοινωνικών επιστημών: Υπάρχει κάποιο νόημα στη ζωή; Υπάρχει ο Θεός; Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο; Μπορώ να γνωρίσω την αληθινή πραγματικότητα; Πώς πρέπει να ζήσω; Ποιοι θα έπρεπε να είναι οι στόχοι μου και ποιες οι αξίες μου; Η φιλοσοφία παραμένει μια εξαιρετικά νευρώδης και ζωτική δραστηριότητα όταν βρίσκεται σε στενή επαφή με αυτά τα μείζονα υπαρκτικά ερωτήματα».

Τα περιεκτικά κείμενα, που συνοδεύονται από εκπληκτικές έγχρωμες φωτογραφίες, είναι οργανωμένα κατά χρονολογική σειρά, ενώ το τμήμα που επιγράφεται «Σημειώσεις και περαιτέρω βιβλιογραφία» παρέχει περαιτέρω στοιχεία για μελέτη σε βάθος.

Ο Gregory Bassham είναι καθηγητής της φιλοσοφίας στο Kings’s College του Wilkes-Bare της Πενσυλβανίας, όπου ειδικεύεται στη φιλοσοφία του δικαίου, στην κριτική σκέψη και στις σχέσεις μεταξύ φιλοσοφίας και μαζικής κουλτούρας. Συνεπιμελήθηκε αρκετά βιβλία φιλοσοφίας και είναι ο κύριος συγγραφέας του βιβλίου Critical Thinking: A Student’s Introduction. Άρθρα και δοκίμιά του δημοσιεύθηκαν σε πληθώρα βιβλίων και περιοδικών.

33,25

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Το Βιβλίο της Φιλοσοφίας
Το Βιβλίο της Φιλοσοφίας

33,25

Κωδικός προϊόντος: 267914 Κατηγορίες: , , Συγγραφέας:

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Το Βιβλίο της Φιλοσοφίας”

ISBN: 978-960-583-764-8
Συγγραφέας: Bassham Gregory
Εκδότης: Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες: 528
Ημερομηνία Έκδοσης: 2023-07-18
Διαστάσεις: 21.5 x 18.5
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο

Βάρος1,406 kg

Το Βιβλίο της Φιλοσοφίας

267914|Το Βιβλίο της Φιλοσοφίας