Το βιβλίο του νεκροταφείου

Ο Καν Όουενς είναι ένα φυσιολογικό αγόρι. Ή μάλλον, θα ήταν εντελώς φυσιολογικό, αν παραβλέπαμε ότι μένει σ’ ένα νεκροταφείο. Την ανατροφή του την έχουν αναλάβει φαντάσματα κι ότι ο Σίλας, ο αινιγματικός προστάτης του, ζει και κινείται στο μεταίχμιο του κόσμου των ζωντανών και του κόσμου των νεκρών, δίχως ν’ ανήκει σε κανέναν από τους δύο.

Στο νεκροταφείο, ο Καν θα ζήσει διάφορες περιπέτειες. Θα συναντήσει τον αρχαίο Λουλακί Άντρα. Θα ανακαλύψει την πύλη που οδηγεί στην εφιαλτική Νεκρόπολη και θα γνωρίσει τον παράξενο και τρομαχτικό Υπηρέτη.

Μα κι έξω από το νεκροταφείο. Ο κίνδυνος καραδοκεί στο πρόσωπο ενός άντρα ονόματι Τζακ, του άντρα που δολοφόνησε την οικογένεια του Καν και που τώρα ψάχνει να βρει και τον ίδιο, για να αποτελειώσει το αποτρόπαιο έργο του.

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ

από το https://www.willowisps.gr/

Ο Neil Richard Gaiman γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1960 στο Hampshire της νότιας Αγγλίας. Από το 1992 κι έπειτα μένει στις Η.Π.Α., κοντά στη Minneapolis. Όταν ήταν παιδί ανακάλυψε την αγάπη του για τα βιβλία, το διάβασμα και τις ιστορίες.

Διάβαζε έργα των C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien, James Branch Cabell, Edgar Allan Poe, Michael Moorcock, Ursula K. Le Guin, Gene Wolfe και  G.K. Chesterton. Περιέγραφε τον εαυτό του ως «ένα άγριο παιδί που μεγάλωσε μέσα στις βιβλιοθήκες», λέγοντας ότι δεν θα ήταν αυτός που ήταν χωρίς αυτές. Ο Gaiman ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα στην Αγγλία ως δημοσιογράφος  σε εφημερίδες όπως οι Time Out, The Sunday Times, Punch και The Observer.

Το πρώτο του βιβλίο ήταν μία βιογραφία των Duran Duran, την οποία έγραψε μέσα σε 3 μήνες, και το δεύτερο ήταν, επίσης, μία βιογραφία του Douglas Adams, «Dont PanicThe Official Hitch Hikers Guide to the Galaxy Companion».

Εκτός από ιστορίες τρόμου, γράφει βιβλία φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας, παραμύθια και κωμωδίες Αποκάλυψης σε μορφή μυθιστορήματος, comics, εικονογραφημένα βιβλία, διηγήματα, ποιήματα, σενάρια. Πότε-πότε και κάποιο τραγούδι.

Ο Gaiman αρνείται να ακολουθήσει κάποιο λογοτεχνικό μοτίβο ή να κατηγοριοποιήσει τα βιβλία του σε ένα και μόνο είδος. Συνηθίζει να περιπλανιέται από είδος σε είδος και να τα συνδυάζει με ευκολία μεταξύ τους. Με επιρροές από το Αγγλικό φολκλόρ, το glam rock και το Midrash (Μιδράς), μας ταξιδεύει σε κόσμους μυθικών πλασμάτων, θεών και ιπποτών.

10,40

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: 49851 Κατηγορίες: , Συγγραφέας:

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Το βιβλίο του νεκροταφείου”

Συγγραφέας Neil Gaiman

Εκδότης: ΟΞΥ
ISBN: 9789604363407
Διαστάσεις 14×21 cm
Σελίδες: 288
Ετος έκδοσης: 2011
Μαλακό εξώφυλλο
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

Το βιβλίο του νεκροταφείου

Το βιβλίο του νεκροταφείου

Εξαντλημένο

49851|Το βιβλίο του νεκροταφείου