Το δέντρο που κάνει μωρά

(3 αξιολογήσεις πελατών)

Από πού έρχονται τα μωρά; Αργά ή γρήγορα όλα τα παιδιά κάνουν αυτή την ερώτηση. Και η απάντηση συνήθως δεν είναι ούτε εύκολη ούτε διασκεδαστική, για τους περισσότερους γονείς. Στο βιβλίο αυτό, ένα μικρό αγόρι ρωτάει τους πάντες, από την μπέιμπι σίτερ του μέχρι τον ταχυδρόμο, και παίρνει ένα σωρό αστείες απαντήσεις, ώσπου οι γονείς του του εξηγούν όσα πρέπει να γνωρίζει.
Η βραβευμένη Σόφι Μπλάκολ εισάγει τα παιδιά στις βασικές έννοιες γύρω από αυτό το θέμα, με τρόπο κατανοητό και κατάλληλο για τις μικρές ηλικίες, σ’ ένα βιβλίο με απολαυστική εικονογράφηση, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των νεαρών αναγνωστών.

8,29

Εξαντλημένο

3 κριτικές για Το δέντρο που κάνει μωρά

  1. thinkingemgr

    Ωραιο!!!!!!

  2. katerina2512

    Ωραίο βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο που το διαφυλάσσει από τα άτακτα χεράκια των μικρών ηλικιών. Συμπαθητικότατη εικονογράφηση. Το πραγματικό ατού αυτού του βιβλίου όμως είναι το ίδιο το περιεχόμενο: η απλή, ρεαλιστική και ταυτόχρονα κατανοητή απάντηση για την πιο “άβολη” ερώτηση που θα κάνουν ποτέ τα παιδιά στους οικείους τους. Στο τέλος υπάρχουν κ οδηγίες με περαιτέρω λεπτομέρειες για τους γονείς/κηδεμόνες ή τελοσπαντων για όποιον αναλάβει τον ρόλο του εκπαιδευτή. Εν κατακλείδι : ένα μικρό διαμαντάκι για παιδιά μικρών ηλικιών για το πώς δημιουργούνται τα μωρά.

  3. Avatar photo

    Κωνσταντίνος Ρούπας

    Τις περισσότερες φορές αυτή η ερώτηση συνοδεύεται από ταχυκαρδία, εφίδρωση, ξηροστομία και πολλή πολλή, μα πάρα πολλή αμηχανία.
    Για τους γονείς!

    Εεεε, σας θέλω συγκεντρωμένους.
    Πρώτα από όλα, το παιδί δεν ρώτησε για το σεξ (ακόμα).
    Ρώτησε από πού έρχονται τα μωρά.
    Το’χουμε;

    Που και για το σεξ θα ρωτήσει και θα σας έλεγα και πάλι ψυχραιμία, γιατί και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό.

    Το παν είναι η ψυχραιμία. Όχι πανικός. Πληζ! Πληζ!
    Προσωπικά χρειάστηκε να μιλήσω νωρίς για το σεξ και παρά το γεγονός, ότι δεν ήμουν και πολύ καλά προετοιμασμένη, νομίζω ότι το χειρίστηκα καλά. Μπορείτε να διαβάσετε, πώς το είχα αντιμετωπίσει εδώ :
    “Μαμά, τί είναι Σεξ”Ω!Τζήζους Κράιστ Σούπερ Σταρ!!!

    Όλες οι ερωτήσεις και οι απορίες έρχονται κάποια στιγμή, απλά αυτή η στιγμή ποικίλλει ανάλογα με το παιδί, τα ερεθίσματα που έχει και τα γεγονότα που ζει η κάθε οικογένεια.
    Άρα, ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΤΕ!

    Το παιδί δεν έχει στο μυαλό του όλα όσα έχουμε εμείς οι μεγάλοι (γκουχ – γκουχ! Πονηρά και μη!).
    Τις περισσότερες φορές τα πράγματα είναι πολύ απλά και εμείς τα κάνουμε πολύπλοκα.

    Τί γίνεται, λοιπόν, όταν πέφτει η ερώτηση,
    Από πού ερχονται τα μωρά;

    Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι η αναπαραγωγή είναι μια φυσιολογική διαδικασία.
    Η αμηχανία μας προκαλείται γιατί (ας το παραδεχτούμε) την συνδέουμε φυσιολογικά (δεν λέω) με το sex .

    Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο και θέλουν να ξέρουν την αλήθεια και είναι πολύ φυσικό και φυσιολογικό να αναρωτηθούν και γι’αυτό.

    Το δέντρο που κάνει μωρά5

    Το παιδικό βιβλίο “Το δέντρο που κάνει μωρά” της Σόφι Μπλάκολ σε μετάφραση της Μάρως Τσουρή είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο, που έρχεται να μας βοηθήσει για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούμε μια τέτοια συζήτηση και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Το δέντρο που κάνει μωρά2

    Λίγα λόγια για το βιβλίο από το site των εκδόσεων

    Από πού έρχονται τα μωρά; Αργά ή γρήγορα όλα τα παιδιά κάνουν αυτή την ερώτηση. Και η απάντηση συνήθως δεν είναι ούτε εύκολη ούτε διασκεδαστική, για τους περισσότερους γονείς.
    Στο βιβλίο αυτό, ένα μικρό αγόρι ρωτάει τους πάντες, από την μπέιμπι σίτερ του μέχρι τον ταχυδρόμο, και παίρνει ένα σωρό αστείες απαντήσεις, ώσπου οι γονείς του του εξηγούν όσα πρέπει να γνωρίζει.
    Η βραβευμένη Σόφι Μπλάκολ εισάγει τα παιδιά στις βασικές έννοιες γύρω από αυτό το θέμα, με τρόπο κατανοητό και κατάλληλο για τις μικρές ηλικίες, σ’ ένα βιβλίο με απολαυστική εικονογράφηση, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των νεαρών αναγνωστών.

    Το δέντρο που κάνει μωρά3
    O πιτσιρικάς της ιστορίας θέλει να μάθει, αλλά αφού οι γονείς του φεύγουν βιαστικά για τη δουλειά τους, ρωτά διαφορετικούς μεγαλύτερους ανθρώπους μέσα στη μέρα του.
    Επειδή κανένας από όσους ρωτάει δεν είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια συζήτηση, του δίνουν απαντήσεις διαφορετικές που δεν είναι ξεκάθαρες και τον μπεδεύουν ακόμη περισσότερο.

    “Από σπόρο, που γίνεται δέντρο”

    “Από το νοσοκομείο”

    “Από τα αυγά”

    Ο δε παππούς τον μπερδεύει πολύ περισσότερο, αφού του λέει ότι τα φέρνει ο πελαργός.

    Το δέντρο που κάνει μωρά4
    Το βράδυ της ίδιας μέρας ρωτά τους γονείς του, οι οποίοι του μιλούν ξεκάθαρα και του δίνουν να καταλάβει την αλήθεια.

    Τότε εκείνος αναλαμβάνει να μάθει στον παππού την αλήθεια, ο οποίος σύμφωνα με τον πιτσιρίκο δεν φαίνεται να τα γνωρίζει πολύ καλά.

    Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν μερικές πολύ βοηθητικές κατευθυνσεις για τη μεγάλη ερώτηση, αλλά και προτεινόμενες απαντήσεις που μπορούν να δώσουν οι γονείς στα μικρά παιδιά.

    Όπως έχω πει πάρα μα πάρα πολλές φορές, τα παιδιά δεν είναι ανόητα.
    Είναι μικρά και το μόνο που χρειάζεται είναι να βρούμε τον τρόπο να τους μιλήσουμε.Το δέντρο που κάνει μωρά
    Όταν το παιδί κάνει την ερώτηση, είναι έτοιμο να μάθει και τότε εμείς θα πρέπει να καθίσουμε δίπλα του και με ηρεμία, χαμόγελο, ειλικρίνεια, απλότητα και αγάπη και να του μιλήσουμε για το θέμα.

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Sophie Blackall

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εκδότης: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ISBN: 978-618-03-0397-1
Αριθμός Σελίδων: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21 Χ 28
Γλώσσα Γραφής: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2016

Το δέντρο που κάνει μωρά

Το δέντρο που κάνει μωρά
Το δέντρο που κάνει μωρά

Εξαντλημένο

25185|Το δέντρο που κάνει μωρά preloader