Το στοίχημα για την Ευρώπη: Διάλυση ή αναγέννηση;

Στο βιβλίο αυτό, που µόλις κυκλοφόρησε ταυτοχρόνως στα αγγλικά και στα γερµανικά, ο Τζορτζ Σόρος, σε µια εκ βαθέων µακρά συνοµιλία µε τον Γερµανό δηµοσιογράφο Γκρέγκορ Πέτερ Σµιτς, ξεδιπλώνει τις σκέψεις του και τις απόψεις του για την Ευρώπη και το µέλλον της, για την οικονοµία και τη χρηµατοπιστωτική κρίση, για την κρίση του ευρώ, για τα πραγµατικά αίτια και τα αδιέξοδα, για την ίδια τη φύση και τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήµατος.

Ο Σόρος έχει γίνει αντικείµενο θαυµασµού για τις επιτυχίες του στις επιχειρήσεις, καθώς και για τις φιλανθρωπικές του πρωτοβουλίες• παραλλήλως, έχει επικριθεί ως αδίστακτος κερδοσκόπος που επωφελείται από την κρίση. Η σχέση του µε την Ευρώπη είναι στενή: ως επιζήσας του Ολοκαυτώµατος που µεγάλωσε στην Ουγγαρία και έγινε ένας από τους ισχυρούς του πλανήτη αποτελεί µια ενδιαφέρουσα περίπτωση ανθρώπου που πλοηγήθηκε µε επιτυχία µέσα στον καπιταλισµό, ο οποίος σήµερα γνωρίζει αυτή την παρατεταµένη κρίση.

Όπως λέει ο πρώην επικεφαλής της Οµοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Πολ Βόλκερ, «ο Τζορτζ Σόρος έχει αφήσει το στίγµα του ως ένας εξαιρετικά επιτυχηµένος κερδοσκόπος, αρκετά σοφός ώστε να αποσύρεται από τις αγορές όσο κερδίζει». Η µέθοδός του, το σύστηµα, η φιλοσοφία που εφαρµόζει για να µη χάνει ίσως βοηθήσει την Ευρώπη να σταθεί στα πόδια της και να εξελιχθεί σε µια ανοιχτή κοινωνία ευηµερίας.

5,19

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Το στοίχημα για την Ευρώπη: Διάλυση ή αναγέννηση;

5,19

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Το στοίχημα για την Ευρώπη: Διάλυση ή αναγέννηση;”

Συγγραφέας Σόρος Τζορτζ

Εκδότης: Πατάκης
ISBN: 9789601658414
Διαστάσεις 14×21 cm
Σελίδες: 256
Ετος έκδοσης: 2014
Μαλακό εξώφυλλο
Μεταφραστής Τριανταφύλλου, Σώτη

Το στοίχημα για την Ευρώπη: Διάλυση ή αναγέννηση;

55802|Το στοίχημα για την Ευρώπη: Διάλυση ή αναγέννηση;