Το ταξίδι – Οριστικα Εξαντλημενο

(3 αξιολογήσεις πελατών)

Πώς είναι να τ΄ αφήνεις όλα πίσω σου και να ταξιδεύεις για έναν τόπο ξένο· έναν τόπο που δε γνωρίζεις; Μια μητέρα και τα δυο της παιδιά ξεκινούν ένα τέτοιο ταξίδι. Ένα ταξίδι γεμάτο φόβο για το άγνωστο αλλά και γεμάτο ελπίδα. Μια ιστορία βασισμένη πάνω σε πολλές μικρές ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν ένα καινούριο σπίτι. Αυτή τη μία ιστορία, τη φτιαγμένη από πολλές, η Φραντσέσκα Σάννα την ακουμπάει στο στόμα ενός μικρού παιδιού που με τη σειρά του θα την αφηγηθεί για χάρη όλων των παιδιών που βασανίζονται στην εποχή μας ταξιδεύοντας για εκεί που δε θα φοβούνται πια.

4,32

Εξαντλημένο

3 κριτικές για Το ταξίδι – Οριστικα Εξαντλημενο

  1. Natalia

    Δεν θεωρώ το βιβλίο κατάλληλο για τόσο τρυφερές ηλικίες…

  2. Avatar photo

    Κωνσταντίνος Ρούπας

    Ένα «ταξίδι» φτιαγμένο από τα υλικά χιλιάδων ταξιδιών. Μια ιστορία συναρμολογημένη από τα θραύσματα χιλιάδων ιστοριών όλων εκείνων που τα τελευταία χρόνια διήνυσαν χιλιάδες χιλιόμετρα σε στεριά και θάλασσα σε αναζήτηση μιας νέας ζωής. Μια ιστορία γραμμένη με χρώματα, από μια νέα ταλαντούχο συγγραφέα, εικονογράφο και graphic designer, τη Φραντσέσκα Σάννα, για τα παιδιά όλου του κόσμου.

    Με δικά της λόγια:

    Το ταξίδι είναι μια ιστορία για πολλά ταξίδια και ξεκίνησε όταν συνάντησα δύο κορίτσια σ’ ένα κέντρο μεταναστών στην Ιταλία. Όταν τα γνώρισα, κατάλαβα ότι πίσω από το ταξίδι τους υπήρχε κάτι πολύ δυνατό. Ξεκίνησα να συγκεντρώνω ιστορίες μεταναστών, παίρνοντας συνεντεύξεις από ανθρώπους από διαφορετικές χώρες. Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στην εικονογράφηση στο Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης, ήξερα ότι ήθελα να κάνω ένα βιβλίο με αυτές τις αληθινές ιστορίες. Σχεδόν κάθε μέρα στις ειδήσεις ακούμε τους όρους «μετανάστες» και «πρόσφυγες», αλλά πολύ σπάνια μιλάμε ή ακούμε τις προσωπικές διηγήσεις για τα ταξίδια που έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό το βιβλίο είναι ένα κολάζ απ’ όλες τις προσωπικές ιστορίες και την απίστευτη δύναμη των ανθρώπων μέσα σ’ αυτές.

  3. NEDHA

    Συγκλονιστικο βιβλίο, αληθινό και συγκινητικό τόσο για παιδιά όσο και για μεγαλους!

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Συγγραφέας: Σάννα Φραντσέσκα

Μετάφραση: Παπαγιάννη Μαρία
Εικονογράφος: Σάννα Φραντσέσκα

Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗ
ISBN: 9789601653143
Αριθμός Σελίδων: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 28 X 21
Γλώσσα Γραφής: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2016

Το ταξίδι – Οριστικα Εξαντλημενο

Το ταξίδι
Το ταξίδι – Οριστικα Εξαντλημενο

Εξαντλημένο

34002|Το ταξίδι - Οριστικα Εξαντλημενο preloader