Το φαινόμενο του πολέμου στην αρχαία Ελλάδα

Το παρόν βιβλίο αποτελεί την έντυπη έκδοση της 1ης ημερίδας με θέμα «Το φαινόμενο του πολέμου στην Αρχαία Ελλάδα», το οποίο εντάσσεται στο γνωστικό αντικείμενο Στρατιωτική Ιστορία-Ανάλυση Στρατιωτικών Επιχειρήσεων. Η ανωτέρω ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων την 11η Μαΐου του 2022.

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, το αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας, συμπεριλαμβάνει μέσα στο πρόγραμμά της το μάθημα της Στρατιωτικής Ιστορίας-Ανάλυση Στρατιωτικών Επιχειρήσεων, το οποίο δεν διδάσκεται σε κανένα άλλο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας. Λόγω της ανωτέρω μοναδικότητας του μαθήματος, θέλοντας να αναδειχθεί η σημασία της μελέτης της επιστημονικής Στρατιωτικής Ιστορίας και κυρίως της ανάλυσης των Στρατιωτικών Επιχειρήσεων, αποφασίσθηκε, μετά από πρόταση της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης, η καθιέρωση ετησίων ημερίδων σε αντίστοιχα επιστημονικά θέματα. Ταυτόχρονα, κρίθηκε απαραίτητη η έκδοση των πρακτικών, τα οποία θα είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Γενικό Επιτελείου Στρατού και την Ηγεσία της Σχολής για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση αυτής της ημερίδας. Τέλος, θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκομένους καθηγητές για την υλοποίησή της.

Καθηγητής Γεώργιος Καïμακάμης, Κοσμήτορας ΣΣΕ

6,12

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Το φαινόμενο του πολέμου στην αρχαία Ελλάδα

6,12

Κωδικός προϊόντος: 222267 Κατηγορίες: ,

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Το φαινόμενο του πολέμου στην αρχαία Ελλάδα”

ISBN:978-960-606-223-0
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Εκδόσεις Γκοβόστη
Σελίδες: 136
Ημερομηνία Έκδοσης: 2022-12-05
Διαστάσεις: 24×17
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Το φαινόμενο του πολέμου στην αρχαία Ελλάδα