Το ψάρι, ο κυνηγός και το ζεν

Το ψάρεµα είναι µόνο η αφορµή. Αποτελεί τη σκληρή επικάλυψη του όστρακου, µέσα στο οποίο κρύβεται το µαργαριτάρι. Η σχέση του κυνηγού µε τη φύση, τη θάλασσα, και τα θηράµατα, αποτελεί συµβολικό σηµείο αναφοράς για την κατανόηση της φύσης του νου.
Με αφορµή το ψάρεµα, λοιπόν, και καθώς ο αναγνώστης διαβάζει τις βιωµατικές ιστορίες του συγγραφέα, θα προσαρµόσει τις βασικές αρχές του ευ ζην στα δικά του µέτρα και σταθµά, για να συντονιστεί µε τα αιώνια µυστικά που θα τον οδηγήσουν στο µονοπάτι της αυθόρµητης τελειότητας της ζωής. Θα ανακαλύψει τα πολύτιµα µαργαριτάρια του Ζεν, τα οποία ως φάροι ζωής µάς συντονίζουν µε την αυθεντική µας ύπαρξη.
Είναι ευκολότερο να πούµε τι ∆ΕΝ είναι Ζεν παρά να το ορίσουµε µε ακρίβεια. Σε αυτό ακριβώς, άλλωστε, έγκειται η γοητεία του. Η βαθύτερη ουσία του Ζεν δεν µπορεί να εκφραστεί µέσα από τις λέξεις, ούτε µπορεί να ενταχθεί σε κάποιο δόγµα. Απαιτεί πειραµατισµό και πρακτική εφαρµογή, όπως περίπου και το ψάρεµα. Το Ζεν, πάνω από όλα, αποτελεί µία εµπειρία, µια διαδικασία για την απελευθέρωση του ανθρώπου.
Το βιβλίο περιλαµβάνει ασκήσεις και διαλογισµούς αυτεπίγνωσης.

11,25

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Το ψάρι, ο κυνηγός και το ζεν

11,25

Κωδικός προϊόντος: 199944 Κατηγορίες: , ,

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Το ψάρι, ο κυνηγός και το ζεν”

ISBN:978-618-5298-55-5
Συγγραφέας: Μιχαήλ Καρπαθίου
Εκδότης: Δαιδάλεος
Σελίδες: 144
Ημερομηνία Έκδοσης: 2022-07-29
Διαστάσεις: 21×14
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο