Άπαντα 29

“Περί εθών”: Ο σπουδαίος ρόλος που παίζουν οι συνήθειες του ασθενούς για τον ορθό προσδιορισμό της θεραπευτικής αγωγής των νοσημάτων.
“Περί ευχυμίας και κακοχυμίας”: Διαιτητική πραγματεία που περιγράφει τις τροφές οι οποίες περιέχουν καλούς ή κακούς χυμούς και ως εκ τούτου γεννούν αντίστοιχα καλούς ή κακούς χυμούς μέσα στο ανθρώπινο σώμα.
“Περί λεπτυνούσης διαίτης”: Πραγματεία που ασχολείται με τη “δίαιτα που λεπταίνει”, δηλαδή με τις τροφές που γεννούν εντός του ανθρώπινου σώματος λεπτούς και όχι παχιούς ή κολλώδεις χυμούς, καθώς και με τις τροφές που λεπταίνουν όσους παχιούς χυμούς έχουν ήδη δημιουργηθεί μέσα στο ανθρώπινο σώμα προκαλώντας διάφορες ασθένειες.
“Περί μελαίνης χολής”: Η πραγματεία αυτή ασχολείται με τη “μέλαινα”, δηλαδή τη μαύρη, χολή, έναν από τους τέσσερεις βασικούς χυμούς του ανθρώπινου σώματος, σύμφωνα με την αρχαία ιατρική και φυσιολογία.
“Περί μελαγχολίας”: Σύντομο έργο όπου συγκεντρώνονται αποσπάσματα από άλλα έργα του Γαληνού σχετικά με το ζήτημα της “μελαγχολίας”, της παθολογικής, δηλαδή, κατάστασης κατά την οποία χυμός της μαύρης χολής επικρατεί στο ανθρώπινο σώμα και, καταλαμβάνοντας τον εγκέφαλο, επηρεάζει τις διανοητικές λειτουργίες.
“Περί του διά της μικράς σφαίρας γυμνασίου”: Σύντομη πραγματεία που περιγράφει τις ωφέλειες μιας άσκησης η οποία αποτελούσε ένα είδος αθλοπαιδιάς και παιζόταν με μικρή μπάλα.
“Περί αφροδισίων”: Συγκέντρωση αποσπασμάτων από διάφορα έργα του Γαληνού σχετικά με την ορθή και υγιεινή χρήση της ερωτικής πράξης.

13,50

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Άπαντα 29

13,50

Κωδικός προϊόντος: 178160 Κατηγορίες: , ,

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Άπαντα 29”

ISBN:978-960-352-625-4
Συγγραφέας: Γαληνός
Εκδότης: Κάκτος
Σελίδες: 400
Ημερομηνία Έκδοσης: 2012-05-01
Διαστάσεις: 21×13
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Βάρος 0,417 kg

Άπαντα 29