Άπαντα 30

“Περί νεύρων ανατομής”: Πραγματεία που ασχολείται με την αναλυτική παρουσίαση των 7 συζυγιών των εγκεφαλικών νεύρων και με τη συντομότερη παρουσίαση των συζυγιών των νωτιαίων νεύρων. “Περί του της οσφρήσεως οργάνου”: Πραγματεία που έχει σαν σκοπό να αποδείξει ποιο ακριβώς είναι το μέρος και ποιος ο μηχανισμός με τον οποίο επιτυγχάνεται η αίσθηση της όσφρησης.
“Περί μήτρας ανατομής”: Συνοπτική περιγραφή της μήτρας και εισαγωγή στην εμβρυολογία, με έμφαση στους ανατομικούς σχηματισμούς που συνδέουν το έμβρυο με τη μήτρα.
“Ότι ταις του σώματος κράσεσιν αι της ψυχής δυνάμεις έπονται”: Στο έργο αυτό ο Γαληνός υποστηρίζει την υλιστική άποψη, πρωτοποριακή για την εποχή του, ότι οι ενέργειες της ψυχής επηρεάζονται από τις κράσεις του σώματος.
“Περί διαγνώσεως και θεραπείας των εν τη εκάστου ψυχή ιδίων παθών”: Ο ορισμός και η διάκριση του πάθους και του σφάλματος. Η σχέση παθών και σφαλμάτων. Κατάλογος των παθών της ψυχής. Ο δρόμος που προτείνεται για τη διάγνωση και το ξερίζωμα των παθών από την ανθρώπινη ψυχή. Αυτοβιογραφικές πληροφορίες και παραδείγματα από την καθημερινή ζωή που ενισχύουν την επιχειρηματολογία.
“Περί διαγνώσεως και θεραπείας των εν τη εκάστου ψυχή αμαρτημάτων”: Τα σφάλματα της κρίσης και η μέθοδος αποφυγής τους, παραπλήσια με τη μέθοδο αποφυγής των παθών της ψυχής. Το πάθος ως αιτία του σφάλματος της κρίσης.

14,40

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Άπαντα 30

14,40

Κωδικός προϊόντος: 178161 Κατηγορίες: , ,

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Άπαντα 30”

ISBN:978-960-352-626-1
Συγγραφέας: Γαληνός
Εκδότης: Κάκτος
Σελίδες: 464
Ημερομηνία Έκδοσης: 2012-05-01
Διαστάσεις: 21×13
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Βάρος 0,489 kg