«Αγάπησέ με…» και άλλα παραμύθια

Τρεις ιστορίες πλασµένες µε όνειρο, µε µαγεία και µε αγάπη για το Καλό και την Οµορφιά.

Τρία παιδιά, σε τρεις διαφορετικούς κόσµους, θα αγωνιστούν για να επικρατήσει το Καλό, ενώ δίπλα στο καθένα απ’ αυτά η συγγραφέας δηµιουργεί κι ένα πανέµορφο µαγικό πλάσµα – έναν φύλακα άγγελο, που µένει πάντα δίπλα στο παιδί που αγωνίζεται, προσφέροντάς του για όπλα τη γνώση και το θάρρος.

Τρία µαγικά παραµύθια δοσµένα µε τη γνωστή λυρική γραφή της συγγραφέα.

“Φόρεσε γρήγορα το παλτουδάκι της, ένα κοντό κόκκινο µε άσπρη γούνα στην άκρη και κουκούλα να µην κρυώνει, και έτρεξε να προφτάσει τον άνεµο. Όµως εκείνη τη στιγµή άκουσε πάλι την ψιθυριστή φωνή: «Αγάπησέ µε…». Έστρεψε ευθύς το κεφαλάκι της και τι να δει! Ένα πανέµορφο λουλούδι ήταν, που έµοιαζε µε τριαντάφυλλο. Ήταν γαλάζιο και είχε πάνω του κάτι χρυσαφιές και κόκκινες πινελιές, σαν να ήταν ζωγραφισµένο. «Εγώ δεν ξέρω πώς να αγαπήσω ένα γαλάζιο τριαντάφυλλο» είπε”. (Από το παραµύθι «Αγάπησέ µε…»)

“Και κανείς δε θυµόταν για τη ραγισµένη του καρδιά. Αυτή δεν την ήθελε κανείς. Γιατί δεν ήταν από χρυσάφι. Και ούτε είχε δει κανείς το αίµα που έσταζε. Και µόνο η µικρή Μαρίνα έκλαψε γι’ αυτήν. «Αχ» είπε «να γινόταν ένα µεγάλο κόκκινο πουλί αυτή η γενναία καρδιά, η µατωµένη…». Και τη νύχτα, η µατωµένη καρδιά έγινε πουλί”. (Από το παραµύθι «Ο µικρός στρατιώτης και το κοριτσάκι µε το µοβ καπέλο»)

“Μόλις το Πέτρινο ?έντρο έλαβε το µήνυµα, ευθύς κάλεσε όλη τη δύναµη και τη σοφία που έκρυβε το γέρικο σώµα του να δει τι θα κάνει. «Εσύ θα σκέφτεσαι πως σε λίγο κάτι καλό θα συµβεί και θα είσαι ελεύθερος. Θα σκέφτεσαι πως πας να φέρεις το µαγικό βοτάνι για τη φτερούγα του µικρού χελιδονιού. Τίποτε άλλο. Θα περιµένεις την καλή στιγµή. Θα την καλείς µε τη σκέψη σου. Και η καλή στιγµή θα έρθει να σε βρει».” (Από το παραµύθι «Το Πέτρινο ?έντρο και το χελιδόνι»)

5,67

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

«Αγάπησέ με...» και άλλα παραμύθια
«Αγάπησέ με…» και άλλα παραμύθια

5,67

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “«Αγάπησέ με…» και άλλα παραμύθια”

Συγγραφέας Λαμπαδαρίδου-Πόθου Μαρία

Σχεδιασμός Εξωφύλλου Στεφανίδη, Φωτεινή
Εκδότης: Πατάκης
ISBN: 9789601658827
Διαστάσεις 12.5×18.5 cm
Σελίδες: 176
Ετος έκδοσης: 2015
Μαλακό εξώφυλλο

«Αγάπησέ με…» και άλλα παραμύθια