Γενική Ανθοκομία

Η ανθοκομία είναι μια εφαρμοσμένη επιστήμη με πολλούς επιμέρους κλάδους (δρεπτά άνθη, γλαστρικά φυτά, κηποτεχνία, πολλαπλασιαστικό υλικό ανθοκομίας, εφαρμογές ανθοκομίας στην αρχιτεκτονική τοπίου), ενώ και ο αριθμός των φυτικών ειδών με καλλωπιστικό ενδιαφέρον είναι τεράστιος. Το παρόν σύγγραμμα περιλαμβάνει τις βασικές επιστημονικές γνώσεις που είναι αναγκαίες σε όποιον κάνει τα πρώτα του βήματα αλλά και σε όποιον ασχολείται συστηματικά με την ανθοκομία.

Το πρώτο κεφάλαιο εισάγει τον αναγνώστη στο αντικείμενο και το επόμενο πραγματεύεται την ταξινόμηση, τα ειδικά χαρακτηριστικά και τις χρήσεις των διαφόρων κατηγοριών ανθοκομικών φυτών. Στη συνέχεια εξετάζονται οι οικολογικοί παράγοντες και ο τρόπος με τον οποίο αυτοί επηρεάζουν την ανάπτυξη και την παραγωγή των καλλωπιστικών φυτών. Παρουσιάζονται επίσης οι διάφορες μορφές και τρόποι καλλιέργειας των καλλωπιστικών φυτών τόσο για παραγωγικούς σκοπούς όσο και για τη διαμόρφωση κήπων και αισθητικών χώρων πρασίνου. Ένα κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στον πολλαπλασιασμό των ανθοκομικών φυτών, δεδομένου ότι η εξεύρεση υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού και η διαθεσιμότητα μιας όσο το δυνατόν πιο ευρείας ποικιλότητας ανθοκομικών ειδών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ανθοκομίας σε μια χώρα. Σημαντικό είναι και το κεφάλαιο για τις καλλιεργητικές φροντίδες με βάση τις σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας των ανθοκομικών φυτών. Το σύγγραμμα ολοκληρώνεται με ένα κεφάλαιο για τους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς, στο οποίο γίνεται αναφορά στη συσκευασία, τη συντήρηση, τη μεταφορά και τη διάθεση των ανθοκομικών προϊόντων στις ανθαγορές.

Αποτελώντας μια πλήρως αναμορφωμένη και επικαιροποιημένη επανέκδοση του βιβλίου Γενική Ανθοκομία που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2003, το βιβλίο θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο στους φοιτητές και τους αποφοίτους των γεωπονικών σχολών όσο και στους επαγγελματίες του κλάδου με μη γεωπονικό υπόβαθρο γνώσεων.

25,13

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Γενική Ανθοκομία

25,13

Κωδικός προϊόντος: 83524 Κατηγορίες: , Συγγραφέας:

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Γενική Ανθοκομία”

Συγγραφέας: Δημήτριος Σάββας
Εκδόσεις Πεδίο
ΣΧΗΜΑ: 17 x 24 cm
ΣΕΛΙΔΕΣ: 464
ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ
ISBN: 978-960-635-239-3
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2020

Γενική Ανθοκομία