Δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς

Το βιβλίο αυτό καλύπτει ολοκληρωμένα και με σαφήνεια τα δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς, αναλύοντας την υφιστάμενη κατάσταση, τις κυρίαρχες τεχνολογίες, τις προσδοκώμενες εξελίξεις, και τις βασικές στρατηγικές ανάπτυξης δικτύων πρόσβασης.

Θα αποδειχθεί ιδανικό για τεχνικούς, επαγγελματίες του χώρου των τηλεπικοινωνιών, φοιτητές, αλλά και όσους ασχολούνται με το τηλεπικοινωνιακό αντικείμενο και επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τεχνολογίες αιχμής.

ΜΕΡΟΣ Α: Ενσύρματη Πρόσβαση
ΜΕΡΟΣ Β: Ασύρματη Πρόσβαση
ΜΕΡΟΣ Γ: Μελλοντικές Εξελίξεις

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τρία μέρη: Το πρώτο μέρος αναφέρεται σε ενσύρματα δίκτυα νέας γενιάς τεχνολογίας FTTx. Το δεύτερο μέρος αναφέρεται σε ασύρματα δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς σταθερής και κινητής πρόσβασης, ενώ το τρίτο μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε τρία θέματα τεχνολογίας αιχμής: το WDM-PON, την αντιμετώπιση παρεμβολών σε δίκτυα VDSL2, και την τεχνολογία LTE, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τη μελλοντική εξέλιξη των δικτύων πρόσβασης νέας γενιάς.
Τα δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς αποτελούν τη μελλοντική εξέλιξη των αστικών δικτύων (ενσύρματων και ασύρματων) και αναμένεται να βασιστούν σε τεχνολογίες FITL (Fibre In The Loop) και RITL (Radio In The Loop) με στόχο τη δημιουργία της μελλοντικής δικτυακής υποδομής, η οποία θα παρέχει ταχύτητες πρόσβασης από 100 Mb/s έως 1Gb/s για σταθερή σύνδεση και από 10 Mb/s έως 100 Mb/s για κινητή σύνδεση.

Το Μέρος Α αναφέρεται σε ενσύρματα δίκτυα νέας γενιάς τεχνολογίας FTTx. Σε αυτό περιγράφονται η υφιστάμενη μορφή του «παραδοσιακού» ενσύρματου δικτύου πρόσβασης και οι περιορισμοί που θέτει στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών, οι τεχνολογίες δικτύωσης (FTTx) και πρόσβασης (xDSL, Ethernet και PON), καθώς και οι διαθέσιμες επιλογές καλωδιακών υποδομών (οπτικές ίνες, καλώδια και μικροκαλώδια, πολυσωλήνια και μικροσωληνίσκοι) που χρησιμοποιούνται για σημειοσημειακές (P2P) και σημειοπολυσημειακές (P2MP) υλοποιήσεις. Αυτό το πρώτο μέρος ολοκληρώνεται με την περιγραφή των προτεινόμενων στρατηγικών ανάπτυξης δικτύων πρόσβασης NGA α&p ;ό εταιρίες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Το Μέρος Β αναφέρεται σε ασύρματα δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς σταθερής και κινητής πρόσβασης. Σε αυτό εξετάζονται τα βασικά πρότυπα κυψελωτών δικτύων, των τεχνολογιών 2G/2,5G (GSM/ GPRS/EDGE) και 3G/3,5G (UMTS/HSPA), η τεχνολογία πρόσβασης TETRA, τα Συνδρομητικά Αγροτικά Ραδιοδίκτυα (ΣΑΡ), η τεχνολογία των φεμτοκυψελών, η τεχνολογία WiFi, και η οικογένεια των προτύπων WiMAX σταθερής (IEEE 802.16d) και κινητής (IEEE 802.16e) ασύρματης πρόσβασης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τεχνολογία WiMAX και στα βασικά λειτουργικά της χαρακτηριστικά, επειδή η εξέλιξη της, από κοινού με τις τεχνολογίες HSPA+ και LTE, αναμένεται να οδηγήσει στα δίκτυα σταθερής και κινητής ασύρματης πρόσβασης τέταρτης γενιάς (4G).

Το Μέρος Γ του βιβλίου αναφέρεται σε τρία θέματα τεχνολογίας αιχμής: το WDM-PON, την αντιμετώπιση παρεμβολών σε δίκτυα VDSL2, και την τεχνολογία LTE, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τη μελλοντική εξέλιξη των δικτύων πρόσβασης νέας γενιάς.
Στο σύνολό του, το βιβλίο απευθύνεται σε τεχνικούς, επαγγελματίες του χώρου των τηλεπικοινωνιών, φοιτητές, αλλά και όσους ασχολούνται με το τηλεπικοινωνιακό αντικείμενο και επιθυμούν να ενημερωθούν για την υφιστάμενη κατάσταση, τις κυρίαρχες τεχνολογίες, τις προσδοκώμεν&e silon;ς εξελίξεις, και τις βασικές στρατηγικές ανάπτυξης δικτύων πρόσβασης.

21,75

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς

21,75

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς”

Συγγραφέας: Χ. Βασιλόπουλος, Δ. Κωτούλας, Δ. Ξενικός, Π. Βούδδας, Γ. Χελιώτης, Γ. Αγαπίου, Τ. Δούκογλου

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
ISBN: 9789604613786
Κατηγορία: Πληροφορική – Δικτύωση – Επικοινωνίες
Σελίδες: 392
Διαστάσεις: 17 x 24 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό