Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική

Το παρόν εγχειρίδιο αποσκοπεί στην παρουσίαση βασικών εννοιών και λειτουργιών τής χρηματοοικονομικής σε επιχειρήσεις (corporate finance) και σε αγορές (financial markets).
Αρχικά, αναφέρονται οι βασικές έννοιες του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, οι 100 βασικές λέξεις της χρηματοοικονομικής και οι 100 της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008. Στη συνέχεια γίνεται μνεία στις νέες προκλήσεις τού χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και παρουσιάζονται οι έννοιες της χρηματοοικονομικής μόχλευσης, της αποδοτικότητας, της φερεγγυότητας και του ρίσκου πτώχευσης επιχειρήσεων. Παράλληλα, στο εγχειρίδιο εμφανίζεται η συνεισφορά των μαθηματικών στη χρηματοοικονομική επιχειρήσεων και στη διαχείριση του ρίσκου χαρτοφυλακίων. Η χρηματοοικονομική λογιστική με τα νέα διεθνή ΔΛΠ, ΕΛΠ, παρουσιάζει τις μεταβολές στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων. Τέλος, γίνεται αναφορά στις τράπεζες του μέλλοντος και στη νέα σχέση που δημιουργείται μεταξύ χρηματοοικονομικής και κλιματικής αλλαγής.
Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ασχολούνται με τη χρηματοοικονομική επιστήμη, αλλά και σε διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και σε χρηματοοικονομικούς/χρηματιστηριακούς αναλυτές/επενδυτές.

 

Επιμέλεια:
Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Ακαδημαϊκός
Πολυτεχνείο Κρήτης & Audencia Business School

16,20

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική

16,20

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική”

Εκδόσεις Κλειδάριθμος
ISBN : 978-960-645-127-0
Επιμέλεια Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης
Σελίδες 184
Διαστάσεις 17×24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό

Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική