Οδοιπορικό στον κόσμο: Νησί του Πάσχα – Παταγονία

Οι βόλτες του Γιώργου Καράμπελα στα πιο μακρινά και ζηλευτά μέρη του κόσμου συνεχίζονται. Επόμενος προορισμός, το Νησί του Πάσχα και το νοτιότερο άκρο της Λατινικής Αμερικής, η Παταγονία – «τέλος του κόσμου» το λένε οι ντόπιοι.
Ευτυχώς για μας τους υπόλοιπους, τους κοινούς θνητούς, τα ταξιδιωτικά ημερολόγιά του είναι γεμάτα χρώματα και συγκλονιστικές εικόνες.

Σαν µαγικό όνειρο είναι το Νησί του Πάσχα, δώρο µονάκριβο, θεόσταλτο. Ένα βασίλειο µυστηρίου, ψυχεδέλειας και απλότητας. Διάσπαρτο αινιγµατικά αγάλµατα και ακατανόητες επιγραφές ιερογλυφικών στοιχείων. Ζωγραφισµένο µε βαθύ µπλε, µαύρο, καφέ ή κιτρινιπράσινο που λάµπει στου ήλιου τα ξεφαντώµατα. Το µάτι χορταίνει Ειρηνικό Ωκεανό, κοφτερά βράχια και µανιασµένα κύµατα.

Αν είχε χρώµα η ευτυχία, θα ήταν πράσινη σαν τις οξιές στις κοιλάδες της Παταγονίας, γαλάζια σαν τον ουρανό του ξακουστού Τόρες δελ Πάινε. Θα µύριζε σαν τη φρέσκια φαιοκόκκινη κοπριά του γκουανάκο, ή όπως το άρωµα της αγριοτριανταφυλλιάς καθώς ο ανοιχτοχέρης άνεµος το σκορπίζει πάνω από τη νοτιοαµερικάνικη οροσειρά. Κι ο κοπιαστικός ανήφορος; Φτυστός της ευτυχίας αδελφός δίδυµος. Αχώριστος σύντροφος. Ίδιος η ζωή µου…

4,93

Εξαντλημένο

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Οδοιπορικό στον κόσμο: Νησί του Πάσχα – Παταγονία”

Συγγραφέας Γιώργος Ν. Καράμπελας

Εκδότης: ΟΞΥ
ISBN: 9789604363100
Διαστάσεις 18×13 cm
Σελίδες:166
Ετος έκδοσης: 2010
Εξώφυλλο: Μαλακό

Οδοιπορικό στον κόσμο: Νησί του Πάσχα – Παταγονία

Οδοιπορικό στον κόσμο: Νησί του Πάσχα – Παταγονία

Εξαντλημένο

39970|Οδοιπορικό στον κόσμο: Νησί του Πάσχα - Παταγονία preloader