Συγγραφέας: ΝΑΓΚΙΜΠ ΜΑΧΦΟΥΖ
ISBN: 978-960-274-121-4
Σελίδες: 624
Σχήμα: 14 x 21
Βάρος: 0.7560
Ημερομηνία έκδοσης: 1995/11/01
Κατηγορίες: Βιβλία για Ενήλικες,Βιβλία για όλους,Βιβλία,Λογοτεχνία,Όλα τα Βιβλία ΕΕΤ των εκδόσεων Ψυχογιός
Διαθεσημότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ
Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ είναι η περιπέτεια της οικογένειας του Άχμαντ ελ Γκαουάντ, αλλά μαζί και η περιπέτεια ιδεών και ιδεολογιών στα χρόνια του Μεσοπολέμου, χρόνια κρίσιμα για όλη την ανθρωπότητα.
Μέσα από συνταρακτικά επισόδια με ήρωες τα μέλη μιας οικογένειας, ο αναγνώστης παρακολουθεί την περιπετειώδη εκείνη εποχή που σημάδεψε βαθιά την κατοπινή ιστορία του κόσμου – και φυσικά της Αιγύπτου.
Πλήθος χαρακτήρων διαγράφεται στο πρώτο βιβλίο της Τριλογίας: ο πατέρας, αυταρχικός με την οικογένειά του αλλά γλεντζές κι εύθυμος στην προσωπική του ζωή, η καταπιεσμένη σύζυγος, ευτυχής μέσα στην καταπίεσή της, οι γείτονες, τα παιδιά, οι σύντροφοι του Άχμαντ στο πιοτό και το γλέντι.
Μέσα από το πλαίσιο της ζωής και της δράσης της οικογένειας με φόντο την τραγωδία της Αιγύπτου που προσπαθεί ν” αποτινάξει το βρετανικό ζυγό, ξετυλίγεται ένα συναρπαστικό βιβλίο-τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής.
15,93€
Εξαντλημένο
Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ”
Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε μια κριτική.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ |
---|
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.