ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Έτος 401 Π.Χ.

Ο Πέρσης βασιλιάς Αρταξέρξης κυβερνά ένα αχανές βασίλειο που ξεκινάει από το Αιγαίο Πέλαγος και φθάνει ως την Ινδία. Πενήντα εκατομμύρια ψυχές είναι οι υπήκοοί του. Απόλυτος μονάρχης.
Οι γυιοί της Σπάρτης, που οι πατεράδες και οι παππούδες τους έπεσαν ηρωικά στις Θερμοπύλες, οι νικητές του Πελοποννησιακού Πολέμου, υπηρετούν ως μισθοφόροι στην εμπροσθοφυλακή του στρατού του Πέρση δυνάστη, επιδιδόμενοι σε ένα παιχνίδι ισχύος, ένα παιχνίδι θρόνου.
Όταν ο Κύρος ο Νεότερος, αδελφός του Μεγάλου Βασιλέα, διεκδικεί το δικαίωμά του στον θρόνο, το κάνει με την βοήθεια ενός επίλεκτου στρατού Σπαρτιατών.
Ωστόσο, είναι πολλές οι μάχες που πρέπει να κερδηθούν, πολλοί οι σατράπες που πρέπει να ηττηθούν. Κι όταν ξεσπά εμφύλια σύρραξη, ένας μικρός επίλεκτος λόχος Σπαρτιατών, ό,τι έχει επιζήσει από τη μεγάλη σφαγή, χωρίς στήριξη, δίχως νερό και τροφή, περιφέρεται στην καρδιά ενός αδηφάγου βασιλείου. Μακριά από την πατρίδα, περικυκλωμένοι από αδυσώπητους εχθρούς, με αρχηγό τους τον νεαρό στρατηγό Ξενοφώντα, οι γενναίοι Σπαρτιάτες στρέφονται εναντίον του Αρταξέρξη και των Αθανάτων του…

Σκιαγραφώντας μια από τις πλέον περιπετειώδεις επικές στιγμές της αρχαίας ιστορίας, το Γεράκι της Σπάρτης αποτελεί μια αριστοτεχνική αναβίωση του συγκλονιστικού ηρωισμού, της απαράμιλλης γενναιότητας και του ήθους των Σπαρτιατών πολεμιστών σε άξενα πεδία άγριων μαχών.

16,10

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

16,10

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ”

Εκδόσεις Ενάλιος
Ίγκουλντεν Κον
Κατηγορία:Ιστορικό Μυθιστόρημα
Ημ. Έκδοσης:ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020
ISBN:978-960-536-601-8
Σελίδες:576

ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

84653|ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ