ΦΥΛΛΑ ΧΛΟΗΣ. Δίγλωσση έκδοση (Σκληρό εξώφυλλο)

Ο παρών τόμος αποτελεί μια εκτεταμένη ανθολογία από το σύνολο του έργου του κορυφαίου Αμερικανού ποιητή, καθώς περιέχει τα σημαντικότερα ποιήματα που έγραψε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία.

Τη μετάφραση και επιλογή έχουν κάνει η Ελένη Ηλιοπούλου και η Κατερίνα Ηλιοπούλου. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης σημειώσεις και εργοβιογραφία, καθώς και επίμετρο της Κατερίνας Ηλιοπούλου και πρόλογο της καθηγήτριας Αγγλικής Φιλολογίας Ντόρας Τσιμπούκη.

Το έργο του Γουόλτ Γουίτμαν επηρέασε όχι μόνο την αγγλόφωνη αλλά και την παγκόσμια λογοτεχνία. Η ποίησή του αντλεί από κάθε δυνατή περιοχή του ορατού και του αόρατου για να δημιουργήσει το ιδιαίτερο ποιητικό του σύμπαν, που χωράει τα πάντα. Την αστική ζωή και την άγρια φύση, τη θάλασσα και την πορεία των άστρων, σκέψεις για τον χρόνο, τη θνητότητα, τον έρωτα και το σεξ, τον αυτοερωτισμό, το ανθρώπινο μεγαλείο και τη χυδαιότητα, τον πόλεμο και τον ηρωισμό, τη φτώχεια και τα βάσανα, την αρρώστια, την υποκρισία των πολιτικών, τα ζώα, τα επαγγέλματα και την οικογενειακή ζωή, τη συντροφικότητα, τις θρησκείες και τη δημοκρατία.

22,44

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

ΦΥΛΛΑ ΧΛΟΗΣ. Δίγλωσση έκδοση (Σκληρό εξώφυλλο)

22,44

Κωδικός προϊόντος: 166869 Κατηγορίες: , , Συγγραφέας:

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “ΦΥΛΛΑ ΧΛΟΗΣ. Δίγλωσση έκδοση (Σκληρό εξώφυλλο)”

ISBN: 978-960-04-4962-4
Συγγραφέας: Walt Whitman
Εκδότης: Κέδρος
Σελίδες: 350
Ημερομηνία Έκδοσης: 2019-10-01
Διαστάσεις: 24×17
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο

ΦΥΛΛΑ ΧΛΟΗΣ. Δίγλωσση έκδοση (Σκληρό εξώφυλλο)

166869|ΦΥΛΛΑ ΧΛΟΗΣ. Δίγλωσση έκδοση (Σκληρό εξώφυλλο)