Ψυχή – θέσμιση – δημιουργία στον φιλοσοφικό λόγο του Κορνήλιου Καστοριάδη

Σ’ αυτό το µικρό βιβλίο, γίνεται µια προσπάθεια να καταστεί περισσότερο κατανοητός και εύληπτος για ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό ο πολυσχιδής και δαιδαλώδης λόγος του φιλοσόφου. Ο λόγος αυτός δεν µπορεί ούτε και πρέπει να περιχαρακωθεί στα στενά πλαίσια µιας οµάδας διανοουµένων, ακριβώς επειδή είναι ένας λόγος που αφορά και στοχεύει στο σύνολο της κοινωνίας, αφού τόσο το πρόταγµα της αυτονοµίας όσο και το πρόταγµα της δηµοκρατίας αφορούν την ίδια την κοινωνία συνολικά.

Θα µπορούσε επίσης να θεωρηθεί ένα βοήθηµα ή µια εισαγωγή στο έργο του Καστοριάδη. Σε καµιά περίπτωση όµως το βιβλίο αυτό, όπως και κάθε άλλο βιβλίο στο είδος του, δεν θα µπορούσε να υποκαταστήσει το ίδιο το πρωτότυπο έργο. Διότι µόνο η άµεση και επίπονη επαφή µε τα ίδια του τα κείµενα θα µπορούσε να αποκαλύψει το εύρος της σκέψης του, τη δύναµη των επιχειρηµάτων του, την ίδια τη µεγαλοφυΐα του αξεπέραστου στοχαστή.

Όλοι εµείς τώρα, όλοι όσοι είµαστε γητεµένοι απ’ τη σκέψη του, άλλο δρόµο δεν έχουµε απ’ το να µιλάµε γι’ αυτόν, να συζητάµε το έργο του τιµώντας τον, διατηρώντας το έτσι ζωντανό, διαχρονικό και πάντοτε επίκαιρο.

10,80

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Ψυχή – θέσμιση – δημιουργία στον φιλοσοφικό λόγο του Κορνήλιου Καστοριάδη

10,80

Κωδικός προϊόντος: 165595 Κατηγορίες: , ,

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Ψυχή – θέσμιση – δημιουργία στον φιλοσοφικό λόγο του Κορνήλιου Καστοριάδη”

ISBN:978-618-5298-30-2
Συγγραφέας: Κυριάκος Νικολούδης
Εκδότης: Δαιδάλεος
Σελίδες: 192
Ημερομηνία Έκδοσης: 2020-09-07
Διαστάσεις: 21×14
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο