Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει

(1 αξιολόγηση πελάτη)

Η Αμέλια ονειρευόταν να κάνει κάτι σπουδαίο.
Κάτι που δεν είχε ξανακάνει κανείς.

Μια ιστορία γραμμένη με τρυφερότητα για τη μικρή Αμέλια Έρχαρτ, που ήθελε όταν μεγαλώσει να γίνει πιλότος. Και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά έγινε και η πρώτη γυναίκα πιλότος που διέσχισε τον Ατλαντικό πετώντας μόνη της. Μια ιστορία για τα παιδικά όνειρα που βγαίνουν αληθινά, για ένα κορίτσι δυνατό και με αυτοπεποίθηση, για το όραμα ενός αξιοθαύμαστου ανθρώπου.

6,50

Εξαντλημένο

1 κριτική για Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει

  1. Avatar photo

    Κωνσταντίνος Ρούπας

    Εκτός από τις καταπληκτικές εικονογραφήσεις της Ντανιέλα Βολπάιρα και τα εύληπτα κείμενα της Μάρα Νταλ Κόρσο, το «Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει» μεταφέρει στο χαρτί τις γλυκές, κοριτσίστικες πτήσεις της Αμέλια Έρχαρτ, της πρώτης ηρωίδας της αεροναυπηγικής, της άφοβης πιλότου που έδειξε στις γυναίκες τον διάδρομο για έναν κόσμο γεμάτο θαύματα, στον οποίο μπορούσαν να απογειωθούν ελεύθερες.

    Μια σημαντική φυσιογνωμία της ιστορίας που αφιέρωσε τη ζωή της σε ακροβατικές πτήσεις χωρίς αποσκευές, η Αμέλια Έρχαρτ υπήρξε η πρώτη γυναίκα που πέταξε γύρω από την Αμερική, η πρώτη που διέσχισε τον Ατλαντικό και η πρώτη που επανέλαβε το εγχείρημα. Ακόμη ήταν το πρώτο πρόσωπο που πέταξε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, από τη Χαβάη στην Καλιφόρνια και η πρώτη γυναίκα που έλαβε παράσημο για τις διακρίσεις της στην αεροναυπηγική. Το 1937 εξαφανίστηκε επιχειρώντας να κάνει το γύρο του κόσμου με αεροπλάνο, γεγονός που συνέβαλε στη δημιουργία του μύθου της. Τι ακριβώς συνέβη;

    Η Αμέλια Έρχαρτ ξεκίνησε από τη Νέα Γουινέα για το δυσκολότερο μέρος του ταξιδιού της στις 2 Ιουλίου 1937 αφήνοντας πίσω τη συσκευή του κώδικα Μορς, το αλεξίπτωτο και τη ναυαγοσωστική λέμβο της. Το τελευταίο της ραδιοφωνικό μήνυμα ανέφερε πως δεν έβλεπε γη και πως κόντευε να μείνει από καύσιμα. Η πατρίδα της διοργάνωσε τη μεγαλύτερη ναυτική επιχείρηση στην ιστορία, με σκοπό τη διάσωση ενός ατόμου, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Οι εικασίες σχετικά με τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Έρχαρτ συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Άλλοι υποστηρίζουν πως απλά έχασε τον έλεγχο του σκάφους της και προσέκρουσε στο έδαφος, άλλοι πως αιχμαλωτίστηκε και δολοφονήθηκε από Γιαπωνέζους στρατιώτες.Ήταν μια υπέροχη ύπαρξη που πραγματοποίησε όσα ακριβώς επιθυμούσε. «Έζησα μια πολύ ευτυχισμένη ζωή και δεν θα με πείραζε να αντικρίσω το τέλος της σε νεαρή ηλικία», προφήτευε η άφοβη πιλότος λίγο πριν τη μεγαλοπρεπή της έξοδο στους αιθέρες. Η Αμέλια Έρχαρτ χάθηκε απ’ τη ζωή, για να εμπνεύσει το γυναικείο φύλο με την αυτοπεποίθηση, τη θέληση και την ανεξάρτητη, πνευματώδη φύση της.

    Από τα ιδεώδη αυτά εμπνέεται και το δίδυμο των δημιουργών του «Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει», για να συνθέσει μια βιογραφία γύρω από ένα κορίτσι που ήξερε από νεαρή ηλικία ότι ήθελε να πετάξει. Παράλληλα, να αφηγηθεί μια οικουμενική, διαχρονική ιστορία για τα όνειρα που βγαίνουν αληθινά.
    «Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει», Μάρα Νταλ Κόρσο, εικονογράφηση Ντανιέλα Βολπάρι, σελίδες 36, εκδόσεις Φουρφούρι

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Συγγραφέας Mara Dal Corso

Εκδότης: Φουρφούρι
ISBN: 9789604363551
Διαστάσεις 27×21 cm
Σελίδες: 36
Ετος έκδοσης: 2017
Μαλακό εξώφυλλο
Μετάφραση ΤΣΑΚΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Εικονογράφηση ΒΟΛΠΑΡΙ ΝΤΑΝΙΕΛΑ

Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει

Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει

Εξαντλημένο

49663|Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει preloader