Αναζητώντας μιαν άλλη γη

Ο 20ός αιώνας έθεσε τις βάσεις για την εκτόξευση του ανθρώπου στα άστρα. Οι πρώτοι διαστηµικοί περίπατοι, η προσσελήνωση, αλλά και τα πρώτα τηλεκατευθυνόµενα ροµπότ σε άλλα πλανητικά σώµατα, έδωσαν νέα ώθηση στο όραµα του ανθρώπου για την εξερεύνηση του διαστήµατος. Ως συνέχεια των προηγούµενων, ο 21ος αιώνας αναµένεται να αποτελέσει -και αποτελεί ήδη- µια λαµπρή συνέχεια αυτών των σχεδίων, µιας και ζούµε ήδη την εποχή των ιδιωτικών πρωτοβουλιών για τη µετάβαση του ανθρώπου στον Άρη, τις διακρατικές συµµαχίες για το χτίσιµο του Διεθνούς Διαστηµικού Σταθµού, ενώ τα εξελιγµένα όργανα των αστρονόµων έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να κοιτάξουν πιο βαθιά µέσα στο Σύµπαν, αποκαλύπτοντας ακόµα περισσότερα κρυµµένα µυστικά των απαρχών του.
Υπάρχει, όµως, και κάτι ακόµα πίσω από όλες αυτές τις αναζητήσεις. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον κρυφό πόθο του ανθρώπου για την ανακάλυψη άλλων κόσµων, κατάλληλων για ζωή, κάποιος εκ των οποίων ενδεχοµένως να αποτελέσει στο απώτερο µέλλον την επόµενη αστρική κατοικία του είδους µας. Για αυτόν τον σκοπό έχουν επιστρατευτεί µια σειρά από εξελιγµένα τηλεσκόπια, που σαρώνουν τον έναστρο ουρανό προς αναζήτηση εξωπλανητών που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ζωής στην επιφάνειά τους, λαµβάνοντας υπ’ όψιν το µέγεθός τους, την τροχιά τους και την απόστασή τους από το κεντρικό άστρο του πλανητικού τους συστήµατος.

Ο συλλογικός τόµος που κρατάτε στα χέρια σας προέκυψε ύστερα από την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισµού των Εκδόσεων Πηγή.
Δεκάδες Έλληνες συγγραφείς της Επιστηµονικής Φαντασίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσµά µας για την αποστολή ενός πρωτότυπου διηγήµατος µε φόντο τη µελλοντική εκπλήρωση του ανθρώπινου οράµατος για την ανακάλυψη ενός άλλου κόσµου, που θα δώσει διεξόδους τόσο ως προς την επιβίωση του είδους µας, αλλά και ως προς τη γενικότερη εξέλιξη της ανθρωπότητας µέσα στον χώρο και τον χρόνο. Στο βιβλίο συµπεριλαµβάνονται τα καλύτερα διηγήµατα που λάβαµε.

Συµµετέχοντες: Σελίνα Χρυσουλάκη, Μαίρη Χαρπαντίδου, Καλλίδα Ζαχοπούλου, Δηµήτρης Φαρής, Αργύρης Ανδρεαδέλλης, Μαρία Ιωσηφίδη, Ανδρέας Σιάχος, Ελένη Καρακατσάνη, Βασίλειος Ξενόπουλος, Δηµήτριος Γκόγκας, Γιώργος Αλυφαντής, Χρήστος Αζαριάδης, Φίλιππος Τζιµόπουλος, Αντωνία Βρόντου, Bασίλειος Καθάρειος, Δηµήτρης Νότας, Μελίνα Τριανταφυλλίδου, Κοσµάς Κωνσταντινίδης, Χρήστος Κεκές, Μηνάς Τζαµπάνης, Αναστάσης Αντώνης, Παναγιώτα Γεωργανά, Γιάννης Καστρίτης, Γεώργιος Νικ. Τζανόπουλος, Άννα Κακοπέτρου, Ελπίδα Πέτροβα, Ελένη Μπινιάρη, Αγγελική Χυτήρη, Μανώλης Παλαβούζης, Ραφαήλ Νικόλαος Μπελενιώτης, Σάββας Χρυσικόπουλος, Αναστασία Νεφέλη Βιδάκη, Ισαβέλλα Πρίτσα, Γιώργος Βογιατζής, Δέσποινα Μανωλακάκη, Σάχπας, Γιάννης Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Εµµανουήλ, Ηλίας Μπατιρίδης, Αλέξανδρος Ζάκκας, Νίκος Πάττας, Θοδωρής Δηµητρακόπουλος, Αντώνης Μπάκολης, Δηµήτριος Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Τσακιράκης, Φιλίστωρ, Κρίτων Γρηγοράκης, Παναγιώτης Μιντόπουλος, Μαξ Άντβενα, Χρύσα Αναστασίου, Αθανάσιος Γερακόπουλος

Νικητές: 1. Καλλίδα Ζαχοπούλου 2. Bασίλειος Καθάρειος 3. Άννα Κακοπέτρου

Κριτική επιτροπή: Ζωή Τσούρα, Ευθυµία Δεσποτάκη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Χριστοδούλου

16,20

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: 166071 Κατηγορία:

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Αναζητώντας μιαν άλλη γη”

ISBN:978-960-626-470-2
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Εκδόσεις Πηγή
Σελίδες: 560
Ημερομηνία Έκδοσης: 2021-10-27
Διαστάσεις: 21×14
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Αναζητώντας μιαν άλλη γη

Αναζητώντας μιαν άλλη γη

Εξαντλημένο

166071|Αναζητώντας μιαν άλλη γη