Διηγήματα του Δωδεκαημέρου

Οι μεγάλες γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων αποτελούν σημαντική πηγή αφηγηματικής έμπνευσης για τους κορυφαίους Έλληνες κλασικούς συγγραφείς.

Μαζί με τον κορυφαίο της ηθογραφικής μας πεζογραφίας Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, σε κοινή διηγηματική πορεία συμπλέουν ο Γιάννης Βλαχογιάννης, ο Στέφανος Δάφνης, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Νίκος Καρβούνης, ο Ανδρέας Καρκαβίτσας, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο Εμμανουήλ Λυκούδης, ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, ο Παύλος Νιρβάνας, ο Αντώνης Τραυλαντώνης, ο Χρήστος Χρηστοβασίλης και πολλοί ακόμη λογοτέχνες.

Με αφορμή την κατανυκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι χριστιανικές γιορτές και τα κατά τόπους ήθη και έθιμα, χωρίς όμως να λησμονούν την καθημερινότητα των ανθρώπινων σχέσεων και των διαφορετικών χαρακτήρων, οι σπουδαίοι πεζογράφοι μεταφέρουν στο χαρτί άλλοτε την προσωπική τους μυθοπλασία και άλλοτε περιστατικά που είτε οι ίδιοι βίωσαν, είτε τους έχουν κοινοποιηθεί μέσα από προφορικές αφηγήσεις άλλων προσώπων. Τα γεγονότα διαδραματίζονται πότε στην ελληνική ύπαιθρο και πότε στο αστικό τοπίο των μεγάλων πόλεων, πότε σε συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης και πότε σε συνθήκες πολεμικών συγκρούσεων. Πάντοτε, όμως, τα διηγήματα διακρίνονται για την αριστοτεχνική τους πλοκή, για την περιγραφική δεινότητα των εικόνων τους και για τη δυναμική σκιαγράφηση των ηρώων τους.

Είκοσι τέσσερα επιλεγμένα αριστουργήματα, μεταγραμμένα στη νεοελληνική γλώσσα με σεβασμό στην πρώτη τους γραφή, με υποσημειώσεις όπου αυτές κρίνονται απαραίτητες, με συνοδευτικό CD για τους αναγνώστες που αδυνατούν να προσεγγίσουν την έντυπη μορφή, προσφέρονται στο σύγχρονο αναγνωστικό κοινό ως έναυσμα γνωριμίας με τα μηνύματα που αναδύονται από τις ρίζες της ελληνικής λογοτεχνίας.

13,95

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: 166039 Κατηγορία:

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Διηγήματα του Δωδεκαημέρου”

ISBN:978-960-626-488-7
Συγγραφέας: Δημήτρης Φιλελές
Εκδότης: Εκδόσεις Πηγή
Σελίδες: 334
Ημερομηνία Έκδοσης: 2021-12-15
Διαστάσεις: 21×14
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Διηγήματα του Δωδεκαημέρου

Διηγήματα του Δωδεκαημέρου

Εξαντλημένο

166039|Διηγήματα του Δωδεκαημέρου