Ημερολόγιο 2019 Το Φως Του Μαύρου

Το σημειωματάριο των εκδόσεων Πορφύρα έχει μια μαβιά μελαγχολία που “σπάει” κάπου-κάπου από μερικές φωτεινές πινελιές. Ο τίτλος του είναι “Το φως του μαύρου” και στις σελίδες του θα βρει κανείς αποφθέγματα 40 και πλέον μεγάλων Ελλήνων ποιητών και στοχαστών από διαφορετικές γενιές.

Ξεφυλλίζοντας το, μήνα τον μήνα, θα διαβάσετε μεταξύ άλλων στίχους των Κωνσταντίνου Καβάφη, Ζωής Καρέλλη, Γιώργου Σεφέρη, Κικής Δημουλά, Κώστα Καρυωτάκη. Ενδεικτικοί οι στίχοι του Νίκου Καρούζου: «Αν είδατε τη μοναξιά πίσω απ’ το τζάμι/ να σας απειλεί/ μ’ ένα μαχαίρι σιωπή/ που αργά θα σχίσει το δικό σας στήθος/ όπως φάντασμα την πόρτα περνά/ με γελαστά τα εξογκωμένα μήλα/ και να στέκει-/ θα με αγαπήσετε…”. Αλλά και του Κώστα Μόντη: “Ο κίνδυνος δεν είν’ η μοναξιά, ο κίνδυνος είναι να μη συνηθίσεις στη μοναξιά”.

Στις σελίδες του οι λέξεις συνυπάρχουν με τα εικαστικά, καθώς 12 σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί κάνουν τις δικές τους “σημειώσεις”, ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση. Συμμετέχουν οι: Μαρία Γιαννακάκη, Μάρκος Καμπάνης, Γιώργος Κόρδης, Αλέκος Κυραρίνης, Τάσος Μαντζαβίνος, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Χρόνης Μπότσογλου, Χρήστος Μποκόρος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Εδουάρδος Σακαγιάν, Άννα Μαρία Τσακάλη. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, είτε επιστρατεύοντας τον λόγο, είτε την εικόνα καταθέτουν τη δική τους εκδοχή σχετικά με τη μοναξιά. Κάποιοι τη διασκεδάζουν, άλλοι την βρίσκουν λυτρωτική και άλλοι μιλούν γι’ ανθρώπινο δράμα.

5,89

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: 92167 Κατηγορία:

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Ημερολόγιο 2019 Το Φως Του Μαύρου”

Επιμελητής: Μυλωνάς, Γιώργης
ISBN: 9786185197339
Σελίδες: 160
Ημερομηνία Έκδοσης: 12/10/2018
Εκδότης: Πορφύρα

Ημερολόγιο 2019 Το Φως Του Μαύρου

Ημερολόγιο 2019 Το Φως Του Μαύρου
Ημερολόγιο 2019 Το Φως Του Μαύρου

Εξαντλημένο

92167|Ημερολόγιο 2019 Το Φως Του Μαύρου preloader