Η κοινωνική και πολιτική δράση του Νικολάου Γ. Πολίτη

Πρόκειται για έκδοση διδακτορικής διατριβής που αποσκοπεί “να φωτίσει από πολλές πλευρές τη ζωή, τη δράση, την προσωπικότητα, τον εσωτερικό κόσμο του Νικολάου Πολίτη με τον καλύτερο (με τεκμήρια) τρόπο”, όπως επισημαίνει στον πρόλογό του στην έκδοση ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Φιλολογικής Λαογραφίας, Μιχάλης Μερακλής, στον οποίο οφείλεται και η ανάθεσή της στον συγγραφέα, όπως και η εκπόνησή της, αφού στις υποδείξεις και την συνεχή καθοδήγησή του οφείλει πολλά η αρτιότητά της.

Ο ίδιος εξηγεί και το λόγο για τον οποίο, κατά την άποψή του, άξιζε να διερευνηθεί η πορεία της πολιτικής και ιδεολογικής συγκρότησης του Νικολάου Πολίτη:

“Έχω κάποτε σημειώσει ότι για μια τόσο σημαντική προσωπικότητα του νεότερου ελληνισμού, όπως υπήρξε ο Νικόλαος Πολίτης, δεν έχει γίνει μια ανάλογα σημαντική μελέτη. Ίσως ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει γραφεί γι’ αυτόν, είναι το σχετικό κεφάλαιο του βιβλίου του Γιάννη Αποστολάκη για τα δημοτικά τραγούδια (1929)… Πάντως και ο Αποστολάκης υποστήριζε πως ο Πολίτης δεν μελετήθηκε όσο άξιζε και όσο πρέπει. Αυτό ισχύει, νομίζω, ως σήμερα”.

17,50

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: 190571 Κατηγορίες: ,

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Η κοινωνική και πολιτική δράση του Νικολάου Γ. Πολίτη”

ISBN:978-960-89209-2-7
Συγγραφέας: Δημήτρης Θ. Κατσαρής
Εκδότης: Παρατηρητής της Θράκης
Σελίδες: 536
Ημερομηνία Έκδοσης: 2007-01-01
Διαστάσεις: 24×17

Η κοινωνική και πολιτική δράση του Νικολάου Γ. Πολίτη

Η κοινωνική και πολιτική δράση του Νικολάου Γ. Πολίτη

Εξαντλημένο

190571|Η κοινωνική και πολιτική δράση του Νικολάου Γ. Πολίτη preloader