Η ωραιότερη ευχή: Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Βρισκόµαστε στο 1964 και ο δεκάχρονος Φέλιξ είναι σίγουρος για µερικά πράγµατα: όλα αυτά που λένε για τα πουλάκια και τις µελισσούλες είναι πολύ µπερδεµένα, η τηλεόραση είναι µαγικό πράγµα και τα φετινά Χριστούγεννα θα του µείνουν αξέχαστα.

Στο Λευκό Οίκο βρίσκονται ο Λύντον Τζόνσον και η Λαίδη Μπερντ, στα πικάπ όλου του κόσµου παίζει ο δίσκος Meet the Beatles, και ο Φέλιξ Φιουνιτσέλλο (µακρινός ξάδερφος της διάσηµης Αννέτ!) κάνει ό,τι µπορεί για να τα βγάλει πέρα µε την πέµπτη δηµοτικού — κάτι που είναι ευκολότερο να το λες παρά να το κάνεις, όταν οι ταινίες τρόµου σού προκαλούν ακόµα εφιάλτες και µοιάζεις τροµερά µε τον ήρωα ενός πολύ δηµοφιλούς καρτούν.

Ο αναγνώστης αυτής της µοναδικής χριστουγεννιάτικης ιστορίας του βρίσκεται κυριολεκτικά µέσα στις αίθουσες του καθολικού σχολείου Άγιος Αλοΐσιος Γκονζάγκα, όπου ο λόγος της ηγουµένης Φιλοµίνα είναι νόµος και η σιγανοπαπαδιά Ρόζαλι Τουέρσκι χώνει τη µύτη της στις δουλειές των άλλων. Να όµως που η αριθµητική και η γραµµατική µπαίνουν σε δεύτερη µοίρα εκείνα τα Χριστούγεννα, µετά την αιφνίδια άφιξη της αντικαταστάτριας δασκάλας µαντάµ Φρεσέτ, άρτι αφιχθείσας από το Κεµπέκ, και της δυναµικής Ρωσίδας µαθήτριας Ζένια Καµπακόβα. Κι ενώ ο Φέλιξ µαθαίνει τι σηµαίνουν γαλλικό φιλί, πολιτιστική παρανόηση και tableaux vivants, η Ωραιότερη ευχή κορυφώνεται στην ξεκαρδιστική και εξωφρενική χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή, θυµίζοντάς µας πού ήµασταν κάποτε — και πόσο δρόµο έχουµε διανύσει ως σήµερα.

1,80

Εξαντλημένο

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Η ωραιότερη ευχή: Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία”

Συγγραφέας: Λαμπ Γουόλλυ
Εκδόσεις Πατάκη
ISBN: 9789601639451
Σελίδες: 272
Διαστάσεις: 14×21
Ημερομηνίας έκδοσης: Δεκέμβριος 2010

Η ωραιότερη ευχή: Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Η ωραιότερη ευχή: Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία
Η ωραιότερη ευχή: Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Εξαντλημένο

72434|Η ωραιότερη ευχή: Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία