Θουκυδίδου Ιστορίαι, βιβλίο α΄

Η Ιστορία του Θουκυδίδη είναι ένα από τα σηµαντικότερα έργα όλων των εποχών και προκαλεί διαχρονικά το έντονο ενδιαφέρον µελετητών και αναγνωστών.

Ο Θουκυδίδης δεν υπήρξε µόνον ένας µεγάλος ιστορικός και στοχαστής αλλά και ένας τεχνίτης του λόγου. Το έργο του χαρακτηρίζεται από την πιο αυστηρή αντικειµενικότητα, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και µια µοναδική δηµιουργία, στην οποία η µορφή ανταποκρίνεται στο περιεχόµενο και το περιεχόµενο στη µορφή. Γι’ αυτό το έργο του ασκεί πάντα µια πρωτόφαντη γοητεία.

Στο πρώτο βιβλίο ο ιστορικός στήνει το σκηνικό για το δράµα του πολέµου. Αρχίζει µε το Προοίµιο, όπου συστήνεται και παρουσιάζει το θέµα του έργου. Ακολουθεί η «Αρχαιολογία», µια σύντοµη περιγραφή της εξέλιξης του ελληνικού κόσµου. Η ιστορική αφήγηση της σύρραξης ξεκινά µε την ανασύνθεση των προδροµικών συµβάντων, της αντιπαλότητας δηλαδή µεταξύ Κορίνθου και Κέρκυρας και της κρίσης στην Ποτίδαια. Σ’ αυτό το τµήµα ο Θουκυδίδης εντάσσει την παρέκβαση για την «Πεντηκονταετία».

Η εργασία αυτή µε την αναλυτική εισαγωγή, την προσεγµένη και υπεύθυνη µετάφραση και τον πλούσιο και λεπτοµερή σχολιασµό θα βοηθήσει τους αναγνώστες να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν το έργο του µεγάλου ιστορικού, που είναι «κτήµα ες αιεί».

4,31

2 σε απόθεμα

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Θουκυδίδου Ιστορίαι, βιβλίο α΄”

Συγγραφέας Θουκυδίδης

Εκδότης: Πατάκης
ISBN: 9789601629575
Διαστάσεις 14×21 cm
Σελίδες: 480
Ετος έκδοσης: 2012
Μαλακό εξώφυλλο
Μεταφραστής Κουταλόπουλος, Απόστολος

Θουκυδίδου Ιστορίαι, βιβλίο α΄

Θουκυδίδου Ιστορίαι, βιβλίο α΄

2 σε απόθεμα

56820|Θουκυδίδου Ιστορίαι, βιβλίο α΄ preloader