Νεκρονομικόν – Το Χειρόγραφο των Νεκρών

Το βιβλίο Νεκρονομικόν, Το Χειρόγραφο των Νεκρών, πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2015 από τις εκδόσεις Hippocampus Press.

Μεσαίωνας. Στο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης καταφτάνει ένας παράξενος μοναχός που ζητάει ακρόαση από τον πατριάρχη Θεοφύλακτο Λεκαπηνό. Πρέπει να αφηγηθεί μια απίθανη, αλλά αληθινή, ιστορία και να φανερώσει όλα εκείνα τα στοιχεία για τις κακόβουλες δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο. Ο πατριάρχης μαζί με άλλους επισκόπους δέχονται να ακούσουν τον μοναχό και…
Όταν ο αμερικανός συγγραφέας Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ εμπνεύστηκε και έγραψε για το Νεκρονομικόν, το καταραμένο και απαγορευμένο βιβλίο «μαγείας», θεώρησε ότι μ’ αυτό θα άνοιγε τις πύλες για άλλους κόσμους και διαστάσεις μέσα στις λογοτεχνικές του ιστορίες. Εκείνο που δεν περίμενε ήταν ότι θα άνοιγε τις πύλες του χρόνου και της φαντασίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες άλλοι συγγραφείς, ζωγράφοι, γλύπτες, ποιητές, μουσικοί και σκηνοθέτες σ’ όλον τον κόσμο επηρεασμένοι από το δημιούργημά του να συνεχίσουν την ανάπτυξη των ονείρων-εφιαλτών του.
Ποια είναι όμως η ιστορία του Νεκρονομικού; Σύμφωνα με τον Χ. Φ. Λάβκραφτ, ο συγγραφέας του διαβολικότερου βιβλίου που υπήρξε ποτέ είναι ο Άραβας Αμπντούλ Αλχαζρέντ και ο αρχικός τίτλος του βιβλίου είναι Αλ Αζίφ. Νεκρονομικόν το ονόμασε ο Έλληνας που το μετέφρασε από τα αραβικά στα ελληνικά, ο Θεόδωρος Φιλήτας. Στο βιβλίο που κρατάτε θα διαβάσετε τα γεγονότα και τις περιπέτειες της ζωής του Θεόδωρου Φιλήτα, πριν και μετά την ανακάλυψη του καταραμένου βιβλίου που έμεινε γνωστό στην Ιστορία με το όνομα που του έδωσε.

Το βιβλίο Νεκρονομικόν, Το Χειρόγραφο των Νεκρών, πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2015 από τις εκδόσεις Hippocampus Press.

Το βιβλίο αυτό ανανεώνει και δίνει νέα ερμηνεία στη μυθολογία του Κθούλου και τις λαβκραφτικές παραδόσεις με καινούργιους και διακριτούς τρόπους.
περιοδικό Wormwood

Μόλις διάβασα ένα βιβλίο με τον εντυπωσιακό τίτλο Νεκρονομικόν, Το Χειρόγραφο των Νεκρών. Πραγματικά είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που ανήκει στη λαβκραφτική παράδοση και θα κάνω ό,τι μπορώ για να μπορέσετε να το διαβάσετε.
S. T. Joshi, συγγραφέας, βιβλιοκριτικός και μελετητής του Χ. Φ. Λάβκραφτ

Ο συγγραφέας, πέρα απ’ όλα τα άλλα, είναι γνώστης της Ιστορίας.
Fred Phillips, αμερικανός λαβκραφτικός ποιητής

Μια εξαιρετικά πρωτότυπη προσέγγιση του λαβκραφτικού μύθου, που διερευνά τις ιστορικές συνθήκες που οδήγησαν τον Θεόδωρο Φιλήτα να μεταφράσει το έργο του Αμπντούλ Αλχαζρέντ.
Wilum Hopfrog Pugmire, αμερικανός συγγραφέας ιστοριών τρόμου και φαντασίας

Ο Αντώνης Αντωνιάδης γεννήθηκε στην Άλτενα της Γερμανίας. Αποφοίτησε από τη σχολή Φυσικοθεραπείας του Βελιγραδίου. Το διάστημα 2000-2004 ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού «Άβατον», ενώ από το 2004 είναι διευθυντής του περιοδικού «Μυστική Ελλάδα». Το 2003 οργάνωσε την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς «Άγνωστες Πύλες» που προβλήθηκε στην ΕΤ3. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά βιβλία και επίσης έχει επιμεληθεί ανάλογο αριθμό βιβλίων άλλων συγγραφέων. Έχει γράψει τις μελέτες Δελφοί, οι Πολιτικοί Σχεδιασμοί του Ιερατείου και Παράξενες Διηγήσεις Αρχαίων Ελλήνων. Επίσης τα ιστορικά μυθιστορήματα Ο Λύκος της Σπάρτης και το Εκστρατεία στην Έρημο, τα οποία κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία και στην Ιταλία, όπως και το μυθιστόρημα μυστηρίου Δαιμόνιος Βάκχος.

11,83

Εξαντλημένο

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Νεκρονομικόν – Το Χειρόγραφο των Νεκρών”

Συγγραφέας Αντώνης Αντωνιάδης

Εκδότης: ΟΞΥ
ISBN: 9789604365357
Διαστάσεις 14×21 cm
Σελίδες: 432
Ετος έκδοσης: 2018
Μαλακό εξώφυλλο

Νεκρονομικόν – Το Χειρόγραφο των Νεκρών

Νεκρονομικόν - Το Χειρόγραφο των Νεκρών
Νεκρονομικόν – Το Χειρόγραφο των Νεκρών

Εξαντλημένο

49857|Νεκρονομικόν - Το Χειρόγραφο των Νεκρών preloader