Οι αράχνες μέσα μου

Αθήνα, 1942. Ο Κώστας, στην αρχή της εφηβείας του, ζει σαν σε θέατρο τρομερών σκιών τη γερμανική κατοχή, ανακαλύπτει ένοχα μυστικά για τους γονείς του και τους γύρω του, και φτιάχνει αυτοσχέδιες βόμβες με τα χαμίνια της γειτονιάς καθώς ονειρεύονται το αντάρτικο. Όταν η οικογένεια διαλύεται, ο Κώστας βρίσκεται στη Σύρο, εξελίσσεται σε τυχοδιώκτη και ζει για την ένταση και για την έκσταση, δίχως σκοπό ή ιδεολογία. Πίσω στην Αθήνα, συνδέεται με το Ε.Α.Μ., συμμετέχει σε σαμποτάζ, ερωτεύεται, απορρίπτει τις ιδεολογίες και ορκίζεται μόνο στην ανθρώπινη ζωή που τόσο φτηνή έχει γίνει την τελευταία περίοδο της Κατοχής. Κι όταν οι Γερμανοί φεύγουν, ο Κώστας αντικρίζει μια Αθήνα που σπαράζει ήδη στη φωτιά του Εμφυλίου – οι αντάρτες, οι Χίτες, οι ξένοι, οι Ταγματασφαλίτες, οι συγκρούσεις, το αίμα, το μίσος, ο θάνατος.
Οι αράχνες μέσα του. Η Ιστορία με οχτώ λεπτά μακριά πόδια που σέρνεται πεινασμένη στους δρόμους της πόλης.
Αηδιασμένος από τόσο θάνατο, ο Κώστας ψάχνει μέσα στο μακελειό το αγαπημένο πρόσωπο της Άννας και αναζητά έναν τρόπο για να κρατήσει ζωντανή όση ανθρωπιά τού έχει απομείνει – και όση ανθρωπιά έχει απομείνει στον κόσμο.
Ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα που ξετυλίγει με κινηματογραφικό τρόπο μια ιστορία επική και ανθρώπινη, σκληρή, συγκινητική και αυθεντική.

4,99

Εξαντλημένο

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Οι αράχνες μέσα μου”

Συγγραφέας Sven Dagones

Εκδότης: Ψυχογιός
ISBN: 9789604965380
Διαστάσεις 14×21 cm
Σελίδες: 398
Ετος έκδοσης: 2012
Μαλακό εξώφυλλο
Μεταφραστής Λένα Ταχμαζίδου

Οι αράχνες μέσα μου

ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ
Οι αράχνες μέσα μου

Εξαντλημένο

57217|Οι αράχνες μέσα μου preloader