Ο χωρισμός των γονέων, το διαζύγιο και τα παιδιά

Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί να καλύψει µέρος του µεγάλου κενού που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία για την επίδραση του χωρισµού των γονέων στα παιδιά. Η ενηµέρωση, η ευαισθητοποίηση, οι γνώσεις για τα στάδια της διαδικασίας του χωρισµού και η ερµηνεία των διαφορετικών αντιδράσεων αποτελούν τη βάση για την πληρέστερη κατανόηση της λειτουργίας των οικογενειών µετά τον χωρισµό των γονέων.

Στο βιβλίο αυτό γίνεται ανάλυση και σύνθεση των κυριότερων επιστηµονικών δεδοµένων σχετικά µε την προσαρµογή των παιδιών, καθώς και αναφορά ορισµένων ενδεικτικών πρακτικών κατευθύνσεων για τους γονείς και άλλα άτοµα του περιβάλλοντος των παιδιών που βοηθούν στην κατάλληλη υποστήριξή τους και διευκολύνουν την προσαρµογή τους.

Η συγγραφέας, της οποίας η επιστηµονική και επαγγελµατική ενασχόληση µε αυτά τα θέµατα είναι µακροχρόνια, µε το βιβλίο αυτό επιδιώκει αφενός να βοηθήσει στην πληρέστερη κατανόηση των δυσκολιών και των ποικίλων διαστάσεων προσαρµογής της οικογένειας µετά τον χωρισµό, και αφετέρου να συµβάλει στον κλονισµό των στερεοτύπων και των διακρίσεων για τους χωρισµένους γονείς και τα παιδιά τους.

Το βιβλίο αυτό µπορεί να αποτελέσει χρήσιµο βοήθηµα για επιστήµονες και επαγγελµατίες διαφορετικών επιστηµονικών κλάδων, καθώς και για φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους άλλους ενδιαφέρονται για την κατάλληλη υποστήριξη των παιδιών.

4,99

Εξαντλημένο

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Ο χωρισμός των γονέων, το διαζύγιο και τα παιδιά”

Συγγραφέας: Χατζηχρήστου Χρυσή

Εκδότης: Πεδίο
ISBN: 978-960-546-662-6
Αριθμός Σελίδων: 240
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 17×24
Γλώσσα Γραφής: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2015

Ο χωρισμός των γονέων, το διαζύγιο και τα παιδιά

Ο χωρισμός των γονέων, το διαζύγιο και τα παιδιά
Ο χωρισμός των γονέων, το διαζύγιο και τα παιδιά

Εξαντλημένο

39083|Ο χωρισμός των γονέων, το διαζύγιο και τα παιδιά