Ο ψαράς και η ψυχή του

“Θέλω να διώξεις την ψυχή µου από µένα”, απάντησε ο νεαρός ψαράς. Η µάγισσα τότε χλόµιασε και ανατρίχιασε και έκρυψε το πρόσωπό της στον γαλάζιο της µανδύα. “Όµορφο παιδί. Όµορφο παιδί”, µουρµούρισε, “αυτό είναι ένα πράµα τροµερό να το κάνεις”.

Εκείνος τάραξε τις καστανές του µπούκλες και γέλασε. “H ψυχή µου δεν είναι τίποτα για µένα”, απάντησε. “Μήτε µπορώ να τη δω, µήτε την αγγίζω, µήτε τη γνωρίζω καν”.

Τι είναι η ψυχή; Σε τι µας χρησιµεύει; Τι µπορεί να συµβεί αν κανείς την αποποιηθεί; Αυτά είναι ορισµένα από τα ερωτήµατα που θίγονται σε ένα από τα σηµαντικότερα παραµύθια για ενήλικες του σπουδαίου ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ.

Ένας ψαράς ερωτεύεται µια γοργόνα, όµως, για να ζήσουν µαζί, του ζητάει να εγκαταλείψει την ψυχή του. Στο όνοµα της αγάπης του, το κατορθώνει µε τη βοήθεια µιας µάγισσας. Ποιο θα είναι όµως το τίµηµα τόσο για την περιπλανώµενη ψυχή, όσο και για τον ίδιο;

Τι είναι πιο σηµαντικό τελικά, η αγάπη ή η σοφία; Τι αποζητά η ψυχή, για να νιώσει την πληρότητα και γιατί το ανεκπλήρωτο να επισφραγίζει πάντα την ανθρώπινη ζωή;

Ένα βαθιά υπαρξιακό έργο για την ανθρώπινη φύση, την ψυχή και το νόηµά της.

5,60

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: 170533 Συγγραφέας:

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Ο ψαράς και η ψυχή του”

ISBN:978-618-5298-04-3
Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλντ
Εκδότης: Δαιδάλεος
Σελίδες: 70
Ημερομηνία Έκδοσης: 2017-08-01
Διαστάσεις: 17×12
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Ο ψαράς και η ψυχή του

Ο ψαράς και η ψυχή του

Εξαντλημένο

170533|Ο ψαράς και η ψυχή του preloader