Στη σκιά του ποιητή

Σε µια ερηµική παραλία της ακριτικής Καρπάθου βρίσκεται νεκρός ο µεγάλος ποιητής των ελληνικών γραµµάτων, Κωνσταντίνος Καρδιανός. Τα ευρήµατα δείχνουν ότι ο θάνατός του ήταν αποφασισµένος από τον ίδιο. Ο δηµοσιογράφος Νίκος Μιχαηλίδης θεωρεί ότι του δίνεται µια θαυµάσια ευκαιρία να ικανοποιήσει το όνειρό του: να γράψει ένα βιβλίο µε θέµα την άγνωστη ζωή του Καρδιανού.

Στην προσπάθειά του αυτή συµπλέκονται δύο γυναίκες µε καταγωγή από το νησί της Καρπάθου: η επίσης γνωστή ποιήτρια Νιόβη Μελασσιανού, για χρόνια πιστή σύντροφος του Καρδιανού, η οποία κάποια στιγµή τον εγκαταλείπει και ζει πια βασανιζόµενη από αναπάντητα ερωτήµατα για την πορεία της ζωής της, και η φιλόλογος καθηγήτρια Μαρίνα Αναγνωστάκη, η οποία επιτέλους θα σπάσει τα δεσµά που τη δένουν µε τα σκληρά ήθη του νησιού της καταγωγής της.

Σε ποιο ερώτηµα προσπαθεί να απαντήσει ο Καρδιανός λίγο πριν το τέλος της ζωής του και γιατί η Μελασσιανού δεν τον έχει συγχωρέσει; Η Μαρίνα Αναγνωστάκη θα κατορθώσει να υπερβεί τη µέχρι τότε ζωή της και να αποδεχθεί την καινούρια πραγµατικότητα που ζει;

Ένα µυθιστόρηµα για την ανεξέλεγκτη πορεία της ζωής των ανθρώπων, πέρα από τα νεανικά όνειρα του καθενός.

13,66

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: 166229 Κατηγορία:

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Στη σκιά του ποιητή”

ISBN:978-960-626-380-4
Συγγραφέας: Βασίλης Διακοβασίλης
Εκδότης: Εκδόσεις Πηγή
Σελίδες: 268
Ημερομηνία Έκδοσης: 2021-02-01
Διαστάσεις: 21×14
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Στη σκιά του ποιητή

Στη σκιά του ποιητή

Εξαντλημένο

166229|Στη σκιά του ποιητή preloader