Τα δεκατρία φτερνίσματα – Εξαντλημένο

Όπα! Έχουμε υπόθεση εδώ! Αυτό διαπιστώνουν ο Πότης και η Μηλίτσα, τα περίφημα λαγωνικά που «τρέφονται» με μυστηριώδεις υποθέσεις. Κι αυτή τη φορά η υπόθεση μυρίζει… βυζαντινά κάστρα, χρυσοποίκιλτες εικόνες και εκλεκτά εδέσματα! Γιατί το αλάθητο ένστικτό τους οδηγεί τα Λαγωνικάκια στο Βυζαντινό Μουσείο, στη Θεσσαλονίκη. Όπου ένας διάσημος καθηγητής αρχαιολογίας θα ξεναγήσει τους επισήμους στους θησαυρούς που περιέχει. Μα όλα κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα. Ύποπτα βλέμματα, περίεργες οσμές, ακατανόητοι ήχοι. Κάτι επικίνδυνο συμβαίνει. Οι Λαγωνίκα επιστρατεύουν την εξυπνάδα τους για να βρούνε ποιος θέλει να καταστρέψει αυτή τη λαμπρή μέρα στο μουσείο.

Καινούρια σειρά που απευθύνεται σε ηλικίες 8-12. Γραμμένη με μπρίο και εξυπνάδα από την Ελένη Σβορώνου, που πιάνει καλά τον σφυγμό αυτών των ηλικιών, και εικονογραφημένη με ανάλογο τρόπο από τη Νίκη Λεωνίδου, μας συστήνει δυο νέους μικρούς αλλά πειστικούς ήρωες: δυο αδέρφια που άλλο δεν έχουν στο μυαλό τους από το να διαλευκαίνουν μυστηριώδεις υποθέσεις. Υποθέσεις χωρίς τίποτα το υπερφυσικό, παραμυθένιο ή φανταστικό, αλλά βγαλμένες από τη γνώριμη καθημερινότητα των σημερινών παιδιών.
Η ιδιαιτερότητα της σειράς είναι πως όλες οι υποθέσεις των αδελφών Λαγωνίκα ξετυλίγονται σε κάποιο μουσείο ή χώρο πολιτιστικής σημασίας! Η πρώτη στο Μουσείο της Βραυρώνας, η δεύτερη στο Βυζαντινό της Θεσσαλονίκης. Και χάρη σ’ αυτό τον ρόλο του σκηνικού, η συγγραφέας βρίσκει την ευκαιρία να τραβήξει την προσοχή, το ενδιαφέρον και την περιέργεια των μικρών αναγνωστών και στον ίδιο τον χώρο και στα εκθέματα. Ταυτόχρονα δε να περάσει και ένα σωρό πληροφορίες για την εποχή και την ιστορία.

5,87

Εξαντλημένο

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Τα δεκατρία φτερνίσματα – Εξαντλημένο”

Συγγραφέας: Ελένη Σβορώνου

Εικονογράφος: Νίκη Λεωνίδου

Εκδότης: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ISBN: 978-960-501-997-6
Αριθμός Σελίδων: 56
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 14 Χ 20,5
Γλώσσα Γραφής: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2013

Τα δεκατρία φτερνίσματα – Εξαντλημένο

Τα δεκατρία φτερνίσματα
Τα δεκατρία φτερνίσματα – Εξαντλημένο

Εξαντλημένο

27602|Τα δεκατρία φτερνίσματα - Εξαντλημένο preloader