ΤΑ ΧΛΩΜΑ ΣIΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ

ΤΑ ΧΛΩΜΑ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ: «Εκεί στη Νέγρη, ρε κούκλε, είναι όπως μου τα περιγράφεις; Έγιναν τέτοια σκηνικά; Βγήκαν τέτοια γούστα ή τα παραείπες λίγο; Φρανκ Σινάτρα, Τζούντι Γκάρλαντ, Ρίτα Κάντιλακ, Διονύσης Σαββόπουλος, Ωνάσης, Ζωζάρα Σαπουντζάκη, Μπελμοντό, Ελύτης, εθνάρχης Καραμανλής, Ρίτσος, Ζωζώ Νταλμάς, Άγνωστος Πόλεμος και Λας Βέγκας σκέτο, όπως μου ανθολόγησες τον τόπο;»

 

Ένας φόρος τιμής στον πιο ροκ ‘ν’ ρολ πεζόδρομο της Αθήνας

Οι εκδόσεις Οξύ με χαρά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Στέφανου Τσιτσόπουλου, «Τα Χλωμά Σιντριβάνια της Φωκίωνος Νέγρη», έναν παιάνα στη γειτονιά της Κυψέλης, μια ηδονοθηρική τοιχογραφία εποχής, ένα μυθιστόρημα με χαρακτήρες που ακροβατούν στα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας.

Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος επιβιβάζει τους αναγνώστες σε ένα ιλιγγιώδους ταχύτητας roller-coaster δεκαετιών, για να συναντήσουν πρόσωπα υπαρκτά και μη. Από τους Ramones και τον Μίλτο Σαχτούρη μέχρι τον Γιώργο Λάνθιμο, τον Γιάννη Νάστα των Xaxakes, τον μπουρλοτιέρη Κανάρη, τον Έρικ Κλάπτον, αλλά και τον Μίλτο Ρογκότη, δύο κυρίες με βαμμένο σιελ μαλλί, τη στριπτιζέζ Ρίτα Κάντιλακ και δύο κολλητές φίλες, τη Λίνα και τη Λιλίκα –όλοι πρωταγωνιστές του βιβλίου.

Σημείο συνάντησης, συναναστροφής, περιπέτειας και δράσης, ο θρυλικός (πεζο)δρόμος της Φωκίωνος Νέγρη, από την Πατησίων μέχρι την πλατεία Κυψέλης. Από την πρόζα του βιβλίου ξεπηδούν γλαφυρά σαν εικόνα επαυξημένης πραγματικότητας τα σπουδαιότερα τοπόσημα της Κυψέλης, το καφέ Select, η γοτθική ντίσκο Rebound, η πάλαι ποτέ πιτσαρία του Παεζάνο, το μυθικό κλαμπ Quinta και το «καλύτερο μπαρ στον κόσμο μετά τον Θερμαϊκό» Au Revoir.

Ο χρόνος, η χαρά, η μελαγχολία, η μετάνοια, το ταξίδι, η ποίηση, η απώλεια της αγάπης, το δικαίωμα-προσμονή στην ευτυχία αλλά και η συνειδητή επιλογή της μοναξιάς ως μόνιμη κατάσταση πένθους, διασχίζουν το βιβλίο ορμητικά σαν τον χείμαρρο που λένε πως κυλά ακόμα κάτω από το Άγαλμα του Σκύλου και τα σιντριβάνια της Φωκίωνος.

 

ΤΑ ΧΛΩΜΑ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ

13,49

Εξαντλημένο

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “ΤΑ ΧΛΩΜΑ ΣIΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ”

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ

Στέφανος Τσιτσόπουλος

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 21 X 14

ΕΚΔΟΤΗΣ ΟΞΥ

ISBN 978-960-436-803-7

ΣΕΛΙΔΕΣ 343

ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ 29/9/2021

ΤΑ ΧΛΩΜΑ ΣIΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ

ΤΑ ΧΛΩΜΑ ΣIΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ

Εξαντλημένο

140027|ΤΑ ΧΛΩΜΑ ΣIΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ preloader