Τυχαίο θύμα (Pocket)

Η τρίτη περιπέτεια της Ομάδας Άλφα.
Περιγραφή βιβλίου
Με ένα ποτήρι μπίρας κάποιος ανοίγει το κεφάλι ενός νεαρού οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας σε ένα εστιατόριο της Στοκχόλμης. Ο νεαρός πεθαίνει. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα περιστατικό της συνηθισμένη γκρίζας και ωμής καθημερινότητας στο κέντρο της πόλης. Την έρευνα αναλαμβάνει ένα ζευγάρι τιμωρημένων ερευνητών, ο Πολ Γελμ και η Σέρστιν Χολμ, που προέρχονται από την Ομάδα Άλφα. Και κάτι συμβαίνει. Πίσω από το σπασμένο ποτήρι μπίρας αρχίζει να διαφαίνεται μια διαφορετική αλληλουχία γεγονότων, η οποία οδηγεί προς πολλές κατευθύνσεις: στις φυλακές της Κούμλα, όπου ένα κελί τινάζεται στον αέρα· στη βιομηχανική περιοχή της Σίκλα, όπου γίνεται ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ατόμων του υποκόσμου· στο Ντάντεριντ, όπου ένας έμπορος ναρκωτικών ασχολείται με τον παραδεισένιο κήπο του· στο αστυνομικό σώμα, όπου ένας ανώτερος αξιωματικός συμπεριφέρεται παράξενα· στο μέλλον, όπου εμφανίζεται έξαφνα μια απειλή για τρομοκρατική ενέργεια· στο παρελθόν, όπου αρχίζουν να διακρίνονται τα βαθύτερα στρώματα της κόλασης.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Αν ο Ρέιμοντ Τσάντλερ ήταν Σουηδός –και ζωντανός βέβαια–, θα ορκιζόμουν πως αυτός κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Άρνε Νταλ. Όχι λόγω των ομοιοτήτων στο στιλ γραφής, αλλά λόγω της «ατμόσφαιρας»… Λόγω του ότι ο Νταλ είναι καλός, πραγματικά πολύ καλός. Γρήγορος και στρωτός, σε συγκεκριμένες στιγμές ποιητικός, άγριος και διαρκώς συναρπαστικός.
Dast-Magazine (Σουηδία)

Ίσως ο πιο ταλαντούχους απ’ όλους τους σκανδιναβούς συγγραφείς.
Πέτρος Μάρκαρης, Τα Νέα (Βιβλιοδρόμιο)

Ο Νταλ καταργεί κάθε γνωστό κλισέ με μια πρόζα τόσο ανάγλυφη που οι αναγνώστες του αστυνομικού δεν έχουν ξαναδιαβάσει.
Die Zeit (Γερμανία)

Ένα σουηδικό αστυνομικό μυθιστόρημα που συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία των σκανδιναβικών και των αμερικάνικων αστυνομικών θρίλερ. Jyllands-Posten (Δανία)

Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς ΕΔΩ

2,99

Εξαντλημένο

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Τυχαίο θύμα (Pocket)”

Συγγραφέας: Arne Dahl
Μεταφραστής: Γρηγόρης Κονδύλης
ISBN: 978-960-566-579-1
Σελίδες: 512
Ημερομηνία Έκδοσης: 11/06/2014
Διαστάσεις: 12 X 16,7
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο

Τυχαίο θύμα (Pocket)

Τυχαίο θύμα (Pocket)
Τυχαίο θύμα (Pocket)

Εξαντλημένο

45798|Τυχαίο θύμα (Pocket)