Η καινούρια διαθήκη του Σμου

Πάνω από το Μοναστήρι της Παναγιάς της Σαρανταποδαρούσας εμφανίστηκε εκείνη η πελώρια γρανιτένια σκάλα που ένωσε τον Ουρανό με τη Γη. Κάπως έτσι ξεκίνησε το Τέλος του Κόσμου. Από τότε τα πράγματα στο κάποτε βαρετό ψαροχώρι του Σμου, όσο να ’ναι, έχουν αλλάξει. Δεν είναι τόσο οι Άγγελοι του Κυρίου και οι ντόπιοι Δαίμονες που αλληλοσκοτώνονται στα σοκάκια της Πλαγιάς, ούτε τα πλάσματα από παλιά θρυλούμενα που έχουν πάρει σάρκα και οστά. Όλα αυτά τα συνηθίζει κανείς αργά η γρήγορα, το δύσκολο είναι κάτι φήμες για Ανάσταση των Νεκρών (τι θα γίνει αν μια μέρα μαζευτούν στο σπίτι όλοι μαζί οι προπαππούδες;), κάτι ψίθυροι για τελική μάχη, και κυρίως αυτές οι Σφραγίδες που έχουν εμφανιστεί στα μέτωπα ολωνών, αυτές που δεν βγαίνουν όσο και να τις τρίβεις, εκεί επίμονες σαν τατουάζ: ξυπνάς μια μέρα και έχεις ένα μανιασμένο κριάρι ή αλλιώς έναν σαλιάρη τράγο στο δόξα πατρί.

Κι αν όλοι τελικά θα πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδo, ο γλάρος Ιωνάς και η μάγισσα Ισιδώρα βλέπουν ακόμα ένα χρώμα εκτός από το Μαύρο και το Άσπρο. Μαζί με τον Λάζαρο, το μουλάρι που μιλάει στην καθαρεύουσα, με τις κουρούνες του Εμπορικού Συλλόγου, τον Άγιο Χαρκούτσο και τον αγύρτη Σεβάσμιο θα… Τι θα; Σιγά η πετυχημένη ομάδα ηρώων που «θα»… Τίποτα δεν θα κάνουν μέσα στη δίνη της Μαγείας που ξεσπάει. Σαν μυρμήγκια πηγαίνουν κόντρα σε πλημμύρα…

Ξόρκια, ψέματα και αλήθειες, μπόλικο ούζο, όλα αχταρμάς στο καινούργιο βιβλίο του Γιώργου Τυρίκου-Εργά, βασισμένο σε ένα σύστημα μαγείας και σε έναν κόσμο απευθείας από το πεδίο έρευνας της λαϊκής προφορικής παράδοσης για τα στοιχειά και τους στοιχειωμένους τόπους.

Καλώς ορίσατε στο σύμπαν του Σμου. Φεύγοντας, αφήστε ό,τι έχετε ευχαρίστηση…

6,24

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Η καινούρια διαθήκη του Σμου

6,24

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Η καινούρια διαθήκη του Σμου”

Συγγραφέας Τυρίκος-Εργάς Γιώργος

Εκδότης: Πατάκης
ISBN: 9789601641041
Διαστάσεις 14×21 cm
Σελίδες: 632
Ετος έκδοσης: 2011
Μαλακό εξώφυλλο

Η καινούρια διαθήκη του Σμου

47493|Η καινούρια διαθήκη του Σμου