Προσαρμογή στο σχολείο

Η «προσαρµογή» στο σχολείο είναι µια ιδιαίτερα σύνθετη και δύσκολη διαδικασία, η οποία αφορά σε µεγάλο βαθµό αυτούς που καλούνται να την υλοποιήσουν: τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που αναλαµβάνουν να καλύψουν τις σχολικές, γνωστικές και ψυχοπνευµατικές ανάγκες των µαθητών τους. Αυτοί που έχουν την ευθύνη να αντιµετωπίσουν τα προβλήµατα µάθησης, συµπεριφοράς, συναισθήµατος, καθώς και τις άλλες δυσκολίες που συναντούν οι µαθητές στη σχολική τάξη. Αυτοί που επωµίζονται το βαρύτατο έργο της πρόληψης. Αυτοί τέλος που πρέπει να βοηθήσουν τους µαθητές να αντεπεξέλθουν στις οµολογουµένως σύνθετες και σοβαρές προκλήσεις του σύγχρονου σχολείου.

Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να καλύψει τις κύριες ανάγκες και δυσκολίες που αντιµετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στον τοµέα της αντιµετώπισης και της πρόληψης των προβληµάτων προσαρµογής των παιδιών στο σχολείο. Στη συγγραφή του συµµετείχαν επιστήµονες µε µεγάλη θεωρητική κατάρτιση και πολύχρονη επαγγελµατική εµπειρία, οι οποίοι, συνδυάζοντας τη θεωρία µε την πράξη, δείχνουν στον εκπαιδευτικό πώς να αντιλαµβάνεται και να εκτιµά ορθά τα προβλήµατα των µαθητών του και, ως ένα βαθµό, µε ποιον τρόπο µπορεί να συνδράµει στην αντιµετώπισή τους. Τον καθοδηγούν επίσης να δηµιουργήσει ένα σχολικό περιβάλλον το οποίο θα αποτρέπει κατά το δυνατόν την εµφάνιση των προβληµάτων προσαρµογής των µαθητών ή και θα συµβάλλει στην επίλυσή τους.

Ένα εγχειρίδιο που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, προσφέροντάς τους τα εφόδια τα οποία έχουν ανάγκη προκειµένου να σταθούν µε επιτυχία δίπλα στο παιδί ή στον έφηβο που αγωνίζεται να προσαρµοστεί στις απαιτήσεις του σχολείου, και µάλιστα σε µια δύσκολη αναπτυξιακά περίοδο της ζωής του.

20,93

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Προσαρμογή στο σχολείο

20,93

Κωδικός προϊόντος: 129420 Κατηγορίες: , ,

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Προσαρμογή στο σχολείο”

  • Συγγραφείς: Γιώργος Κλεφτάρας, Σοφία Τριλίβα, Giovanni Chimienti, Αναστασία Καλαντζή – Αζίζι, Μαρία Ζαφειροπούλου, Ευαγγελία Γαλανάκη, Αγγελική Γενά, Κατερίνα Αγγελή, Φρόσω Μόττη – Στεφανίδη, Ιωάννα Μπίμπου – Νάκου, Αναστάσιος Ματσόπουλος, Ελένη Ματή – Ζήση, Ευάγγελος Χ. Καραδήμας, Αθανασία-Χρυσούλα Παπαθανασίου, Σοφία Λαρδούτσου, Έφη Αργυρακούλη, Ελένη Σοφιανίδου, Μαρία Βλαχού
  • Εκδότης: Πεδίο
  • Μορφή: Μαλακό εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2011
  • Αριθμός σελίδων: 576
  • Κωδικός ISBN-13: 9789609552448
  • Διαστάσεις: 23×16