Σιβηρική Αγωγή

Η ζωή ενός μικρού Σιβηριανού που εκπαιδεύτηκε από μια ολόκληρη εγκληματική κοινότητα για να γίνει μια ζωντανή αντίφαση, ένας «τίμιος εγκληματίας».

Οι περιπέτειες στον δρόμο, οι μέρες στο ποτάμι, οι συγκρούσεις ανάμεσα στους έφηβους πολεμιστές.

Και κυρίως η γνώση των γέρων, που φέρουν την ύπαρξή τους σε τατουάζ στο δέρμα και μεταδίδουν με υπομονή και ακρίβεια τον τρόπο τους να αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Η Υπερδνειστερία, γη όλων και κανενός, σταυροδρόμι διεθνών δοσοληψιών και ανθρώπινων ιστοριών.

Μια μεγάλη εγκληματική εποποιία αφηγημένη από κάποιον που την έζησε, με μια δύναμη που σε αιχμαλωτίζει και πια δε σε αφήνει.

«Χωρίς να το σκεφτώ, πήρα το μυθικό Τοκάρεφ του παππού μου και έτρεξα πίσω από τους αστυνομικούς. […] Το μοναδικό πράγμα που ένιωθα ήταν ένα είδος χαράς που υπήρχα. […] Σταμάτησα μπροστά σε έναν από αυτούς, τα μάτια του ήταν κουρασμένα και θλιμμένα. […] Σημάδεψα το πρόσωπό του, προσπάθησα με όλη μου τη δύναμη να πατήσω τη σκανδάλη, αλλά δεν κατόρθωνα να τη μετακινήσω ούτε ένα χιλιοστό. […] Ο πατέρας μου άρχισε να γελά, φωνάζοντάς μου: “Έλα αμέσως εδώ, αλητάκο! Δεν κάνει να πυροβολείς μέσα στο σπίτι, δεν το ξέρεις;”».

«Με τη γραφή του ο Λίλιν χτίζει έναν κόσμο και αυτό τον καθιστά όχι απλό μάρτυρα του κόσμου αυτού αλλά πραγματικό συγγραφέα». Roberto Saviano

«Μπορούμε να μάθουμε πάρα πολλά από τον κώδικα τιμής της Σιβηρικής Αγωγής». Irvine Welsh

4,32

6 σε απόθεμα

Σιβηρική Αγωγή

4,32

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Σιβηρική Αγωγή”

Συγγραφέας Λίλιν Νικολάι

Εκδότης: Πατάκης
ISBN: 9789601638089
Διαστάσεις 14×21 cm
Σελίδες: 480
Ετος έκδοσης: 2011
Μαλακό εξώφυλλο
Μεταφραστής Οικονομίδου, Μαρία

Σιβηρική Αγωγή