Το πνεύμα του αθεϊσμού

Η πίστη σε οποιαδήποτε μορφή θρησκείας είναι ένα δικαίωμα. Ο αθεϊσμός επίσης. Το πνεύμα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κάποιου. Γιατί, λοιπόν, η πνευματική ζωή θα ενδιέφερε λιγότερο τους άθεους; αναρωτιέται ο διακεκριμένος Γάλλος φιλόσοφος Αντρέ Κοντ-Σπονβίλ.

Σε μια εποχή όπου η αναβίωση του θρησκευτικού συναισθήματος συμπλέει σε ανησυχητικό βαθμό με φαινόμενα δογματισμού, η μάχη για τη θρησκευτική ανεκτικότητα, καθίσταται περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Το να παρεκκλίνει, όμως, ο αγώνας για την ελευθερία του πνεύματος σε μια ακραία αντιπαράθεση μεταξύ φανατισμού και μηδενισμού, εκτός από αδιέξοδο θα ήταν και επιζήμιο.

Γαλουχημένος με το χριστιανισμό, βιώνοντας εδώ και πολλά χρόνια την εμπειρία του αθεϊσμού, ο Σπονβίλ εξετάζει τρία βασικά ερωτήματα: Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς θρησκεία; Υπάρχει Θεός; Τι είδους πνευματικότητα μπορεί να υπάρξει για τους άθεους; Διαχωρίζει την αθεΐα από τον αγνωστικισμό, την πίστη από την ηθική. Σκιαγραφεί με γλαφυρό και γοητευτικό τρόπο αυτό που μας ενώνει ή που θα έπρεπε να μας ενώνει, θρησκευόμενους ή μη: την ανάγκη για κοινωνία, για αφοσίωση, για αγάπη.

9,94

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Το πνεύμα του αθεϊσμού

9,94

Κωδικός προϊόντος: 265369 Κατηγορίες: ,

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Το πνεύμα του αθεϊσμού”

ISBN: 978-960-04-3871-0
Συγγραφέας: Αντρέ Κοντ – Σπονβίλ
Εκδότης: Κέδρος
Σελίδες: 210
Ημερομηνία Έκδοσης: 2009-02-01
Διαστάσεις: 21×14
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Βάρος0,337 kg

Το πνεύμα του αθεϊσμού

265369|Το πνεύμα του αθεϊσμού