Η αγάπη ουκ ασχημονεί

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ο γάμος είναι μυστήριο αγάπης. Μόνο στον ενάρετο γάμο βρίσκεται η αληθινή αγάπη, η γαλήνη, η αληθινή ευτυχία, η οποία συμβαδίζει με τη σωφροσύνη. Βλέποντας ο άνδρας τα πνευματικά χαρίσματα της γυναίκας του αυξάνεται η αγάπη και ο πόθος του γι’ αυτήν και δεν παρασύρεται από άλλες γυναίκες…

Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ

Η μάνα αγαπάει τα παιδιά της περισσότερο από τον εαυτό της. Αυτήν την αγάπη αν αποκτήσει κανείς, αγαπάει όχι μόνον όσους τον αγαπούν αλλά και εκείνους που τον βλάπτουν, γιατί, όπως η μάνα όλα τα δικαιολογεί, έτσι και αυτός πάντα βρίσκει ελαφρυντικά για τους άλλους και ρίχνει το βάρος στον εαυτό του. Ακόμη και να τον κλέψουν, νιώθει τύψεις, αν πιάσουν τον κλέφτη και τον βάλουν στη φυλακή.
“Έξαιτίας μου φυλακίστηκε”, θα λέει. “Αν έβρισκα τρόπο να του δώσω τα χρήματα που του χρειάζονταν, δεν θα έκλεβε και δεν θα ήταν τώρα στη φυλακή”.
Έτσι, και όταν αγαπάς τον πλησίον σου με ΑΓΑΠΗ ΜΗΤΡΙΚΗ, δικαιολογείς τις αδυναμίες του και δεν βλέπεις τα σφάλματά του, μα κι αν τα δεις, τα συγχωρείς. Τότε η καρδιά σου πλημμυρίζει από αγάπη, γιατί γίνεσαι μιμητής του Χριστού που μας ανέχεται όλους.

Γέροντας Παΐσιος: Αγάπη μητρική για όλους!
26 Αυγούστου 2016

9,52

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Η αγάπη ουκ ασχημονεί

9,52

Κωδικός προϊόντος: 163687 Κατηγορία: Συγγραφέας:

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Η αγάπη ουκ ασχημονεί”

ISBN:978-960-616-002-8
Συγγραφέας: ιερέας Παναγιώτης Γκέζος
Εκδότης: Αγγελάκη Εκδόσεις
Σελίδες: 148
Ημερομηνία Έκδοσης: 2017-01-01
Διαστάσεις: 24×17
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο