Οι αναπτυξιακοί θεσμοί της αυτοδιοίκησης

Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα οι Έλληνες απολαμβάνουμε μια ολοένα διευρυνόμενη δημοκρατία. Στην ίδια περίοδο η Αυτοδιοίκηση ζει τη δική της άνοιξη. Από τον 1065 μέχρι τον 1416 και από τον 2218 μέχρι τον 2539 σημαντικά νομοθετήματα αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο αυτή την πραγματικότητα.

Είναι αλήθεια ότι σήμερα παρατηρούνται απόπειρες περιορισμού της Αυτοδιοίκησης που σχετίζονται τόσο με ανασφάλειες της κεντρικής εξουσίας όσο και με αδυναμία κατανόησης των σύγχρονων αναγκών της χώρας από ένα κομμάτι του πολιτικού της προσωπικού.

Ας είναι, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.
Η χώρα μας χρειάζεται την Αυτοδιοίκηση και ο καιρός είναι μαζί μας. Δημοτική αστυνομία, αστικές συγκοινωνίες, κοινωνικές πολιτικές, κοινωνία της πληροφορίας, εξυπηρέτηση του πολίτη, είναι τα πεδία που ανοίγονται μπροστά μας.
Είναι έτοιμη η Αυτοδιοίκηση για το μεγάλο άλμα της ποιότητας;
Πιστεύω πως ναι.
Μια αναδρομή στην 25ετή περίοδο που προηγήθηκε διαψεύδει όσους έχουν αντίθετη άποψη. Γίναν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο που αξίζουν όχι απλά το θαυμασμό μας, αλλά τη συστηματική προσπάθειά μας για εξαγωγή συμπερασμάτων.

Το βιβλίο του Πάνου Μαΐστρου, απ’ αυτή την άποψη, έρχεται κυριολεκτικά την κατάλληλη στιγμή. Είναι εργαλείο γνώσης, προσωπική μαρτυρία, οδηγός Αυτοδιοίκησης, μα πάνω απ’ όλα κατάθεση ψυχής. Όταν ο αναγνώστης θα γυρίζει την τελευταία σελίδα αυτού του βιβλίου, η Αυτοδιοίκηση θα ‘χει κερδίσει ένα συνειδητό υποστηρικτή. Πάνω απ’ όλα όμως, ο ίδιος ο αναγνώστης θα ’ναι γεμάτος αισιοδοξία για το αύριο κι αυτό δεν είναι καθόλου αυτονόητο στις μέρες μας.

10,40

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Οι αναπτυξιακοί θεσμοί της αυτοδιοίκησης

10,40

Κωδικός προϊόντος: 210634 Κατηγορίες: ,

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Οι αναπτυξιακοί θεσμοί της αυτοδιοίκησης”

ISBN:978-960-14-0233-8
Συγγραφέας: Παναγιώτης Γ. Μαΐστρος
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Σελίδες: 268
Ημερομηνία Έκδοσης: 2000-01-01
Διαστάσεις: 21×14
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Οι αναπτυξιακοί θεσμοί της αυτοδιοίκησης