Περί τρομοκρατίας ψυχο-λόγος

Η έκδοση αυτού του βιβλίου αποσκοπεί στον εμπλουτισμό της ελληνόγλωσσης γραμματείας σε θέματα που άπτονται των φαινομένων της πολιτικής βίας και της τρομοκρατίας. Περιλαμβάνει κείμενα γραμμένα από διάφορους κοινωνικούς ψυχολόγους, οι οποίοι εκθέτουν θεωρητικές απόψεις ή παρουσιάζουν ερευνητικά ευρήματα σχετικά με τα φαινόμενα αυτά. Στόχος είναι η ανάδειξη της συνθετότητας, του επιστημονικού, πολιτικού και ιδεολογικού ενδιαφέροντος και των δυνατοτήτων που χαρακτηρίζει, παρουσιάζει και κρύβει αντίστοιχα η κοινωνιοψυχολογική προσέγγιση της τρομοκρατίας.

Το κριτήριο που πρυτάνευσε στην επιλογή των κειμένων που δημοσιεύονται εδώ βασίζεται στην άποψη ότι είναι αναγκαία η οργανική και ενσυνείδητη ένταξη των επιστημονικών ερωτημάτων στο γενικότερο κοινωνικό, πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο των φαινομένων που αποτελούν το εκάστοτε επιστημολογικό διακύβευμα.

Έτσι, το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει για τον αναγνώστη ένα πρώτο ερέθισμα για περαιτέρω προβληματισμό πάνω στη δύσκολη έννοια και την πολλαπλή πραγματικότητα της πολιτικής βίας και της τρομοκρατίας, ωθώντας τον να ξανασκεφτεί την ονομαστική αξία, χρήση και κατάχρηση εννοιών όπως “ελευθερία”, “δικαιοσύνη”, “τάξη”, “διεκδίκηση”, και ενδεχομένως να αναγνωρίσει -και οπωσδήποτε να μην αγνοήσει- τον αναπόφευκτο και ταυτόχρονα αδικαιολόγητο χαρακτήρα της βίας.

21,35

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Περί τρομοκρατίας ψυχο-λόγος

21,35

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Περί τρομοκρατίας ψυχο-λόγος”

  • Συγγραφείς: Martha Crenshaw, Kevin Lanning, Andrew Silke, Στάμος Παπαστάμου, Jacob Shamir, Khalil Shikaki, Alice F. Healy, Joshua M. Hoffman, Francis A. Beer, Lyle E. Bourne, Muriel Dumont, Vincent Yzerbyt, Daniel Wigboldus, Ernestine H. Gordijn, Donna Henderson – King, Eaaron Henderson – King, Bryan Bolea, Kurt Koches, Amy Kauffman, Giora Keinan, Avi Sadeh, Sefi Rosen, Leonie Huddy, Stanley Feldman, Theresa Capelos, Colin Provost, Deborah J. Schildkraut, Mark Jordan Landau, Sheldon Solomon, Jaime Arndt, Jeff Greenberg, Tom Pyszczynski, Claude H. Miller, Florette Cohen, Daniel M. Ogilvie, Γεράσιμος Προδρομίτης, Τηλέμαχος Ιατρίδης
  • Εκδότης: Πεδίο
  • Μορφή: Μαλακό εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2009
  • Αριθμός σελίδων: 498
  • Κωδικός ISBN-13: 9789609874489
  • Διαστάσεις: 24×17

Περί τρομοκρατίας ψυχο-λόγος

129312|Περί τρομοκρατίας ψυχο-λόγος