Προβλήματα συμπεριφοράς σε άτομα με νοητική αναπηρία

Με το παρόν βιβλίο μάς δίνεται η ευκαιρία να εστιάσουμε στη νοητική αναπηρία και να την προσεγγίσουμε μέσα από την κατανόηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι η επιλογή των συγγραφέων να φωτίσουν όχι τους γνωστικούς περιορισμούς της νοητικής αναπηρίας αλλά τα προβλήματα της προσαρμοστικής συμπεριφοράς, με ιδιαίτερη έμφαση στις προκλητικές συμπεριφορές. Μέσα από τη σύνθεση των ερευνών που παρουσιάζονται, οι συγγραφείς αναδεικνύουν όχι μόνο ποιες είναι οι προκλητικές συμπεριφορές που συνοδεύουν συχνά τη νοητική αναπηρία, αλλά και πώς αλληλεπιδρούν με τον τρόπο που όλοι μας τις νοηματοδοτούμε και αντιδρούμε σε αυτές.

Τα ερωτήματα που αναδύονται είναι πολλά. Τι είναι οι στερεοτυπίες; Γιατί ένα παιδί αυτοτραυματίζεται; Τι εξυπηρετεί η επιθετική συμπεριφορά των ατόμων με νοητική αναπηρία; Πρέπει να αποδεχόμαστε τις προκλητικές συμπεριφορές ή να προσπαθούμε να τις αλλάξουμε; Πρέπει να αδιαφορούμε ή να παρεμβαίνουμε άμεσα, ακόμη και κατασταλτικά; Πολλά είναι επίσης τα ερωτήματα για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να εργαστούν με παιδιά στο πλαίσιο όχι μόνο της ειδικής αλλά και της γενικής εκπαίδευσης.

Τα ερευνητικά πορίσματα που παρουσιάζονται στο βιβλίο έρχονται να υποστηρίξουν σύγχρονες αναγκαιότητες και να δώσουν ένα αισιόδοξο μήνυμα σχετικά με τις δυνατότητες θετικής παρέμβασης στις προκλητικές συμπεριφορές των ανθρώπων με νοητική αναπηρία.

Σουζάνα Παντελιάδου από το “Προλογικό σημείωμα”

Ένα χρήσιµο εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, για φροντιστές και επαγγελματίες παιδιών και εφήβων µε νοητική αναπηρία (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές), αλλά και για γονείς που αντιµετωπίζουν σε καθηµερινή βάση τα προβλήµατα συµπεριφοράς των παιδιών τους µε νοητική αναπηρία.

11,13

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Προβλήματα συμπεριφοράς σε άτομα με νοητική αναπηρία

11,13

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Προβλήματα συμπεριφοράς σε άτομα με νοητική αναπηρία”

  • Συγγραφείς: Αναστασία Αλευριάδου, Στεργιανή Γκιαούρη
  • Εκδότης: Πεδίο
  • Μορφή: Μαλακό εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2016
  • Αριθμός σελίδων: 176
  • Κωδικός ISBN-13: 9789605467111
  • Διαστάσεις: 23×16

Προβλήματα συμπεριφοράς σε άτομα με νοητική αναπηρία