ΥΓΡΟ ΠΥΡ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΒΕΛΗ

(1 αξιολόγηση πελάτη)
Τα χημικά και βιολογικά όπλα δεν είναι σημερινή ανακάλυψη. Ο άνθρωπος τα χρησιμοποιεί εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Από τους άθλους, τα έργα και τα πάρεργα  του Ηρακλή μέχρι τον Τρωικό Πόλεμο θα συναντήσει κανείς πολλά τέτοια παραδείγματα που μπορούν να ανιχνευθούν σε κείμενα του Ηροδότου και του Θουκυδίδη.
Η Μέγιορ, ειδικός στην ιστορία των κλασικών χρόνων και στην ιστορία της επιστήμης, μας περιγράφει πώς οι αρχαίοι λαοί χρησιμοποιούσαν σκορπιούς-βόμβες, δηλητήριο φιδιών, νάφθα και το φοβερό υγρόν πύρ, για να αντιμετωπίζουν τους εχθρούς τους.
Η Άντριεν Μέγιορ μας προσφέρει μια ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή άποψη για τους ανορθόδοξους και ανατριχιαστικούς τρόπους με τους οποίους οι αρχαίοι στρατοί επιχειρούσαν να δηλητηριάσουν, να κάψουν ή να αφανίσουν με ασθένειες τους εχθρούς τους. Είναι μια πολύ πρωτότυπη έρευνα, καλογραμμένη, βασισμένη σε στοιχεία και αποδείξεις… Είναι ένα βιβλίο πρότυπο που αναβιώνει τον αρχαίο κόσμο και μας υπενθυμίζει ότι τα δικά μας παράδοξα, τα διλήμματα και οι παθολογίες, δεν είναι κάτι τόσο καινούργιο τελικά.
Victor Davis Hanson συγγραφεύς του βιβλίου Οι Πόλεμοι των Αρχαίων Ελλήνων
Εκπληκτικό βιβλίο για ένα εντελώς παραγκωνισμένο θέμα. Η Άντριεν Μέγιορ έχει συλλέξει πολλές ιστορίες που αναφέρονται στη χρήση χημικών και βιολογικών όπλων στον αρχαίο κόσμο, κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων.
Martin Van Creveld, Ιστορικός του Πολέμου, σύμβουλος του Υπουργείου Πολέμου των ΗΠΑ και συγγραφεύς των βιβλίων Το Σπαθί και η Ελιά και Η Μεταμόρφωση του Πολέμου

4,99

3 σε απόθεμα

1 κριτική για ΥΓΡΟ ΠΥΡ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΒΕΛΗ

  1. arxaialerna

    Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με άγνωστες λεπτομέρειες.

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Συγγραφέας: MAYOR ADRIENNE

Εκδότης: Ενάλιος
ISBN: 9789605362799
Αριθμός Σελίδων: 416
Διαστάσεις: 21×14
Γλώσσα Γραφής: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2006

ΥΓΡΟ ΠΥΡ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΒΕΛΗ

ΥΓΡΟ ΠΥΡ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΒΕΛΗ

3 σε απόθεμα

147100|ΥΓΡΟ ΠΥΡ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΒΕΛΗ preloader