Θεατρικές διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στο Δημοτικό σχολείο

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να αναδειχτεί η σπουδαιότητα ένταξης του διαφορετικού στη σχολική πραγματικότητα, μέσα από τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και κυρίως το θέατρο, και κατά πόσο αυτό συντελεί στην ποιοτική διαφοροποίηση της κουλτούρας του σχολείου. Επίσης αν υπάρχει σύνδεση του σχολείου με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον έτσι ώστε να πραγματοποιείται η διάχυση του ανθρωπιστικού πνεύματος και των καλών πρακτικών της διαφορετικότητας στη σχολική κοινότητα.
Γιατί άραγε να ασχοληθούμε με το θέατρο; Γιατί να ασχοληθούμε με το θέατρο στην εκπαίδευση; Σε τι μας βοηθάει το θέατρο σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον που υπάρχει σήμερα στα σχολειά μας; Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα γράφτηκε το θεατρικό έργο: «Ένα ταξίδι στον κόσμο». Μια φιλική παρέα πουλιών, πετάνε πάνω από τον κόσμο, γνωρίζοντας ανθρώπους, χώρες, έθιμα, χορούς, τραγούδια και παιχνίδια. Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά.
Το βιβλίο πλαισιώνεται από τις θεωρητικές αρχές του θεάτρου και τις τεχνικές εφαρμογής του στη σχολική τάξη.
Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των Διαπολιτισμικών σχολείων, της Γενικής, Ειδικής Αγωγής και σε ανθρώπους που ασχολούνται με το θέατρο και τη Θεατρική Αγωγή.

10,80

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Θεατρικές διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στο Δημοτικό σχολείο

10,80

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Θεατρικές διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στο Δημοτικό σχολείο”

ISBN:978-960-616-270-1
Συγγραφέας: Όλγα Μάνη
Εκδότης: Αγγελάκη Εκδόσεις
Σελίδες: 128
Ημερομηνία Έκδοσης: 2022-07-21
Διαστάσεις: 21×14
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο