Το ρόδο των φιλοσόφων

Το Rosarium Philosophorum αποτελεί βιβλίο σταθμό της Αλχημικής γραμματείας του 16ου αιώνα. Έγινε διεθνώς γνωστό όταν ο Καρλ Γιουνγκ εντόπισε σ’ αυτό την απόδειξη των ψυχολογικών του θεωριών. Έκτοτε, έχει απασχολήσει μελετητές από όλο τον κόσμο, καθώς συμπυκνώνει και παρουσιάζει σχεδόν όλα τα πρακτικά και πνευματικά Στάδια του αλχημικού «Μεγάλου Έργου» (Opus Magnum).

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε μορφή διαλόγου. Σπουδαίες μορφές του πνεύματος διαφόρων εποχών και φιλοσοφικών ρευμάτων, έρχονται να υποστηρίξουν όλες μαζί την Αλχημεία ως επιστήμη και να επικροτήσουν τη δυνατότητα της μεταστοιχείωσης των ατελών μετάλλων σε χρυσό. Geber, Avicenna, Θωμάς ο Ακινάτης, Rolandus, αλλά και Πλάτων, Αριστοτέλης, Ιπποκράτης, Παρμενίδης, θεός Ερμής… είναι λίγα από τα πρόσωπα που συνδιαλέγονται και παίρνουν μέρος σε ένα μυστικό «Συμπόσιο», του οποίου το θέμα της συζήτησης είναι η επιστήμη των επιστημών, το κρυφό μυστικό του Θεού, η Τέχνη της αειζωίας και της παρασκευής της Πεμπτουσίας, δηλαδή του Ελιξιρίου της Ζωής και της Φιλοσοφικής Λίθου.

Με σεβασμό στο μεσαιωνικό κείμενο, αλλά και με διάθεση για εμβάθυνση στα εσωτερικά μηνύματά του, ο συγγραφέας και μελετητής Πέτρος Παπαποστόλου μεταφράζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ολόκληρο το πρωτότυπο κείμενο και επιχειρεί μια διεπιστημονική ερμηνευτική προσέγγιση με αρωγό τη Φιλοσοφία, την Ψυχολογία του Βάθους, τη Θρησκειολογία και τη Θρησκευτική Τέχνη. Ενσκήπτοντας έτσι, με τρόπο «οντολογικό» στις αλληγορίες του βιβλίου, τα ψυχικά Αρχέτυπα της Ολότητας και της Εξατομίκευσης αναδύονται μέσα από τις λέξεις και τις εικόνες, και απηχούν την ασυνείδητη ανάγκη μας για ολοκλήρωση καθώς μας προετοιμάζουν για την πνευματική μας «μεταστοιχείωση».

13,95

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Το ρόδο των φιλοσόφων

13,95

Κωδικός προϊόντος: 165551 Κατηγορίες: , ,

Αξιολογήσεις πελατών

5 Αστέρια 0 0 %
4 Αστέρια 0 0 %
3 Αστέρια 0 0 %
2 Αστέρια 0 0 %
1 Αστέρι 0 0 %

Αξιολογήσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει “Το ρόδο των φιλοσόφων”

ISBN:978-618-5298-46-3
Συγγραφέας: Πέτρος Παπαποστόλου
Εκδότης: Δαιδάλεος
Σελίδες: 256
Ημερομηνία Έκδοσης: 2022-01-31
Διαστάσεις: 23×16
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Το ρόδο των φιλοσόφων