Το νήμα της ζωής – Εξαντλημένο

Είμαστε όλοι αφηγητές ιστοριών – φτιάχνουμε ιστορίες για να κατανοήσουμε τη ζωή μας. Όμως δεν αρκεί να αφηγούμαστε ιστορίες. Πρέπει να υπάρχει κάποιος να τις ακούσει.

Ο Stephen Grosz εργάζεται τα τελευταία 25 χρόνια ως ψυχαναλυτής, προσπαθώντας να αποκαλύψει τα συναισθήματα που υποκρύπτει η φαινομενικά συνηθισμένη συμπεριφορά. Το Εξετάζοντας τη ζωή διυλίζει περισσότερες από πενήντα χιλιάδες ώρες συζήτησης με ασθενείς και προσφέρει ένα απόσταγμα καθαρής ψυχολογικής γνώσης, χωρίς να χρησιμοποιεί την ψυχαναλυτική ιδιόλεκτο.

Το ασυνήθιστο αυτό βιβλίο αφορά μία συνηθισμένη διεργασία: ομιλία, ακρόαση, κατανόηση. Οι αποφθεγματικές και κομψές ιστορίες του μας διδάσκουν ένα νέο είδος προσοχής. Αποκαλύπτουν, επίσης, ένα διακριτικό αυτο-πορτρέτο του αναλυτή επί το έργον και δείχνουν πώς τα μαθήματα που προκύπτουν από τη θεραπεία δεν αφορούν μόνο τον ασθενή, αλλά και τον γιατρό.

Οι ιστορίες αυτές αφορούν την καθημερινή μας ζωή. Είναι οι ιστορίες που αφηγούμαστε στον εαυτό μας, αυτές που μας παρηγορούν και ενίοτε μας παραπλανούν. Τελικά μας δείχνουν όχι μόνο πώς χάνουμε τον εαυτό μας, αλλά και πώς θα μπορούσαμε να τον βρούμε.

5,59

Εξαντλημένο

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Το νήμα της ζωής – Εξαντλημένο”

Συγγραφέας Grosz Stephen

Εκδότης: Πατάκης
ISBN: 9789601651170
Διαστάσεις 14×21 cm
Σελίδες: 304
Ετος έκδοσης: 2013
Μαλακό εξώφυλλο
Μεταφραστής Γεωργίου, Πέτρος

Το νήμα της ζωής – Εξαντλημένο

Το νήμα της ζωής – Εξαντλημένο

Εξαντλημένο

56131|Το νήμα της ζωής - Εξαντλημένο